Restauren la façana i les cobertes de l’església de la Pietat de la Bisbal
L’edifici presenta una sèrie de patologies que generen filtracions d’aigua a l’interior
El projecte preveu, per fases, una actuació integral del conjunt
L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà impulsa un ambiciós pla per rehabilitar la característica església de la Pietat, un edifici gòtic del segle XVIII, un dels més ben conservats del Baix Empordà. L’alcalde, Enric Marquès, explica que s’inicia la primera fase, que se centrarà en la rehabilitació de les cobertes i restauració de les façanes. Segons Marquès, l’edifici presenta una sèrie de patologies que generen filtracions d’aigua a l’interior i comporten un deteriorament sever de paraments i revestiments interiors, i acaben malmetent l’església. Aquesta primera fase del projecte s’avança atesa la urgència de solucionar les patologies més evidents que causen aquests greus problemes de filtracions d’aigua.
L’alcalde detalla que, si bé l’església continua amb la seva activitat de temple de culte, l’edifici és propietat municipal. I ara es vol treballar per a la reforma integral, que tindria un cost aproximat de 400.000 euros. “Volem obrir-lo a la població com una sala auditori, on es podrien fer també actes i exposicions”, assenyala. Aquest edifici està catalogat com a bé cultural d’interès local, si bé l’alcalde diu que s’iniciaran gestions perquè sigui d’interès nacional.
Un gran barroc
L’església de la Pietat era la de l’antic hospital. Va ser construïda en el segle XVIII en estil barroc. Sembla que el temple va ser bastit amb les donacions dels fidels, i que les obres van començar el febrer del 1782. La benedicció va tenir lloc el 17 d’agost del 1788. Durant la batalla de la Bisbal, el 14 setembre del 1810, des del campanar franctiradors de l’exèrcit d’Enrique José O’Donnell van abatre alemanys de l’exèrcit de François Xavier de Schwarz, que es van refugiar al castell palau de la Bisbal.