Administracions

Consell de barris monogràfic a Sils pels talls de llum

Endesa hi registra sobrecàrregues del 300%

S’atribueix a comptadors connectats il·legalment i plantacions

L’Ajuntament de Sils ha convocat per a dissabte al migdia un consell de barris extraordinari per abordar, com a únic tema, els problemes de talls de llum que hi ha a la urbanització de les Comes i Vallcanera. Es tracta d’una zona del municipi en què sovint, i especialment en els darrers mesos, hi ha talls de llum a causa de la sobrecàrrega de la xarxa. Des d’Endesa asseguren a l’agència ACN que el principal problema és el frau elèctric que es produeix en aquesta zona. El cap de la unitat territorial a Girona d’Endesa, Marc Ruaix, assegura que la xarxa pateix una sobrecàrrega del 300% i per això es desconnecta, quan actuen les proteccions per evitar que l’excés de consum acabi danyant la infraestructura.

Davant d’aquesta situació, des d’Endesa asseguren que periòdicament fan operacions conjuntes amb la policia local i els Mossos d’Esquadra per desconnectar les cases que obtenen la llum il·legalment. En l’última actuació, dimarts de la setmana passada van desconnectar onze domicilis. Sis d’ells tenien dobles escomeses i els altres cinc penjaven de l’enllumenat públic. Malgrat tot, l’empresa assegura que hi podria haver més cases que en veure l’operació van retirar connexions il·legals abans no arribessin els tècnics.

Conreus de marihuana

En aquesta operació, els Mossos van trobar una plantació de marihuana amb 500 plantes. De fet, és habitual que en urbanitzacions hi hagi cases ocupades on es conrea aquesta droga. Malgrat tot, Ruaix assenyala que les plantacions no són l’únic problema que hi ha a les Comes; “es tracta d’un problema estructural”. Per l’alcalde, Eduard Colomé, el frau domèstic és “residual”.

Millores i sectoritzacions

Colomé ha assegurat que per millorar el servei Endesa ja s’ha compromès a fer diverses inversions de millora a la xarxa que començaran la setmana vinent. Aquestes millores consisteixen a renovar el cablejat, i també se subdividiran els carrers. Això vol dir que posaran menys càrrega en els cables, però de forma sectoritzada per carrers. D’aquesta manera, si una zona determinada supera el consum màxim, la xarxa es desconnectarà només en un carrer, en comptes de tota la urbanització.Aquesta és una de les mesures que el consistori explicarà dissabte en el consell de barri monogràfic que es farà al local social de les Comes. Colomé assegura que en aquesta trobada amb veïns caldrà mostrar una “posició conjunta” entre veïns i Ajuntament per tal de demanar a Endesa que faci les millores pertinents a la xarxa.Des d’Endesa, per altra banda, desvinculen qualsevol problema del subministrament de la qualitat de la xarxa. El cap territorial afirma que la qualitat del servei és del 99,9%, ja que el temps de resposta en cas d’incidència és de 39 minuts sense llum a l’any, mentre que el límit legal en el cas d’una zona com les Comes és de cinc hores. Des de dimarts de la setmana passada, però, no s’han produït més talls de llum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA