Administracions

Figueres de Serveis SA tanca el 2021 amb resultat positiu

La xifra de 333.176 euros ve marcada pels 140.000 que provenen de l’ERTO aplicat durant la pandèmia

Fisersa ha augmentat l’import net de negocis de l’any 2021 fins als 7.284.661 euros

L’empresa municipal Figueres de Serveis SA (Fisersa) va presentar els comptes anuals del 2021 ahir en roda de premsa, per mitjà de l’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, i del conseller delegat i vicealcalde, Pere Casellas, acompanyat del gerent de Fisersa, Lluís Martínez. Els comptes de l’any 2021 tancats definitivament ahir en ser aprovats en el consell d’administració celebrat ahir al matí reflecteixen un resultat positiu de 333.717 euros, una xifra marcada clarament pels 140.000 que provenen de la gestió de l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) executat en temps de pandèmia.

Els resultats també reflecteixen un augment del 20% respecte a l’any 2020 a l’hora d’executar inversions com són, per exemple, la millora en el servei d’enllumenat i la reposició de serveis com els del carrer de Vilafant.

L’alcaldessa, Lladó, va recordar ahir el pes que té en la gestió municipal el funcionament de l’empresa Fisersa, que gestiona des de fa anys serveis com ara els d’aigua potable, depuració i clavegueram, i des de l’1 de maig també s’encarrega de la conservació i el manteniment de l’enllumenat públic i, així mateix, des del gener ha assumit la neteja viària.

“L’Ajuntament confia plenament en l’empresa pública Fisersa perquè ha demostrat sobradament la fiabilitat”, va indicar Lladó. “Ho fem –va dir Lladó– perquè apostem per l’empresa pública, per gestionar els serveis de forma directa i millorar la qualitat de vida dels figuerencs i figuerenques. És una eina per millorar el benestar de les persones.”

Lladó va subratllar la importància de la renovació de la maquinària que permet mantenir un servei adequat. “Tenir maquinària nova fa que les despeses minorin. Any rere any es perdien diners per no posar-la al dia”, va afirmar referint-se al servei de neteja viària, fins fa poc externalitzat i ara a mans de Fisersa.

En aquest mateix sentit, el vicealcalde i conseller delegat, Pere Casellas, hi va afegir que l’empresa municipal Fisersa és una de les eines que el govern usa per transformar la ciutat i posar Figueres al dia: “És eficient i és la clara demostració que el govern creu en l’empresa pública.” El conseller delegat, Pere Casellas, també va fer notar que el resultat positiu (333.717 euros) era destacat: “Caldria anar fins a l’any 2014 per trobar una xifra de 287.000 euros”, va fer notar.

Creix el negoci

El gerent de Fisersa, Lluís Martínez, va explicar que l’import net de negocis havia augmentat aquest any 2021 fins als 7.284.661 euros, una xifra que venia dels 5.904.803 de l’any anterior. Va detallar, així mateix, durant la compareixença de premsa que l’Ajuntament de Figueres havia aportat 5.705.764 euros l’any 2021, un augment d’1.247.118 respecte a l’exercici anterior. L’Ajuntament de Vilafant va aportar 63.242 euros més (fins als 289.688) aquest 2021 i la gran novetat són els 182.390 que hi aporta ara el Consell Comarcal de l’Alt Empordà de l’abastament de la xarxa d’aigua en alta a la zona de l’Albera.

LA XIFRA

5,7
milions d’euros.
Són els que ha aportat a l’empresa l’Ajuntament de Figueres.

LA DATA

29.3.2022
Consell d’administració. Ahir es van aprovar les xifres de tancament de l’exercici passat.

LA FRASE

Apostem per l’empresa pública, per gestionar els serveis de forma directa
Agnès Lladó
ALCALDESSA DE FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES