Administracions

Roses escull entre deu projectes per destinar-hi 300.000 euros aquest any

Entre les propostes que es poden votar hi ha la transformació de l’antic càmping Bahía en pulmó de Roses i la connexió múltiple amb carrils bici

Roses decideix els projectes que seran finançats amb els 300.000 euros reservats al pressupost participatiu per al 2022. El període de votació va començar ahir i s’allargarà fins al dia 20. Ara es portaran a votació les deu actuacions que han superat el fòrum ciutadà de participació i se’n poden triar tres com a màxim. Poden votar, com en altres edicions, les persones empadronades a Roses que tinguin setze anys o més i ho poden fer a través del web www.tudecideixesroses.cat .

La primera proposta preveu una millora de l’espai de l’skatepark, incorporant un pump track, un parc infantil i porteries a l’antiga pista de bàsquet (160.000 euros). També es proposa crear una ruta d’art permanent, com a atractiu turístic (300.000 euros); l’habilitació de tres punts de reciclatge selectiu al llarg del passeig (45.000 euros), o connectar les urbanitzacions amb un gran carril bici i per a vianants amb la voluntat d’interconnectar millor totes les zones urbanitzades i fer més sostenible la mobilitat (300.000 euros). Entre els projectes més ambiciosos també hi ha el de convertir l’antic càmping Bahía en el pulmó de Roses: instal·lar-hi bancs i taules per poder-hi fer pícnic, fonts d’aigua i papereres (300.000 euros).

També es porten a votació els projectes que preveuen fer créixer els aparcaments públics amb carregadors per a cotxes elèctrics (300.000 euros); instal·lar plaques solars a tots els equipaments municipals (300.000 euros); sanejar i arreglar el tram de l’avinguda de la Riera de la Cuana des d’Arquitecte Gaudí fins a la Gran Via, o instal·lar contenidors per al reciclatge de l’oli (18.000 euros), i també el projecte per incrementar el nombre de papereres (tres nous punts) tant a les platges com a la vila (36.000 euros).

LA DATA

20.10.22
és l’últim dia
per poder votar. El període de votació va començar ahir.

A Calonge voten entre tretze projectes

A Calonge s’ha escollit inicialment entre 154 propostes i a hores d’ara n’hi ha tretze que han estat triades per sotmetre-les a votació. El període de votació s’allargarà fins al 31 d’octubre i d’aquestes se’n triaran tres, que passaran a la darrera votació, de la qual només n’ha de sortir una. Al pressupost participatiu de Calonge s’hi destinen 125.000 euros. Es vota en línia i a l’OAC de Calonge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona