Administracions

Pressupost de més de 8 milions a Maçanet per acabar obres

Els comptes inclouen partides per a la nova via verda de Mas Altaba, per al centre de serveis i la pista i l’‘skatepark’

Preveu més ingressos per mitjà d’una nova taxa i un major control d’infraccions

El ple de Maçanet de la Selva ha donat llum verd en la seva última reunió al pressupost de l’Ajuntament del 2023, que puja a 8,1 milions, un 8,2% superior respecte al de l’actual exercici i que inclou inversions de projectes en execució, licitats o a punt de ser-ho i alguna en tramitació, com la via verda i la carretera de Mas Altaba, inclosa en el Pla Únic d’Obrers i Serveis per l’any vinent. A més i entre d’altres, inclou partides per al centre de serveis (348.000 euros), la pista exterior i l’skatepark (147.000), el projecte de clavegueram del carrer Cala Montgó (165.000), l’asfaltatge de carrers (54.000 euros) i el canvi de canonada d’aigua i pavimentació del carrer Sils (245.000 euros). El pressupost ha prosperat amb els vots de l’equip de govern –Som Maçanet, ERC i PSC– i de Demòcrates Independents i l’abstenció de Tots Som Poble, aquests dos últims a l’oposició. Acord per Maçanet, també a l’oposició, hi ha votat en contra.

La regidora d’Hisenda, Anna Fàbregas, ha detallat que l’increment del pressupost es preveu sobretot per uns majors ingressos pel control d’infraccions urbanístiques i de circulació gràcies al reforç del cos de la policia local; per la taxa per l’ús privatiu i aprofitament especial del domini públic de les empreses subministradores, que han d’abonar a l’Ajuntament un 1,5% dels seus ingressos bruts obtinguts al municipi. I finalment s’hi comptabilitza la participació dels tributs de l’Estat i el retorn negatiu corresponent al 2020.

Josep Maria Ciurana (Acord per Maçanet) ha remarcat que hi ha hagut una puja de la pressió fiscal amb la creació de noves taxes i ha lamentat que hi ha previstes poques noves inversions. Francisco Ruiz (Demòcrates Independents) ha afirmat que només discrepa de petits detalls respecte a les previsions del pressupost, i Frederic Wolf (Tots Som Poble) ha dit que fa temps que demana poder fer la comparativa amb el pressupost de l’any anterior.

LA XIFRA

8,1
milions d’euros
és el global del pressupost municipal de Maçanet, un 8,2% superior al d’aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona