Administracions

La Diputació aprova un fons extraordinari de 7,4 milions als ajuntaments i consells comarcals

També ha donat llum verda al projecte de la variant entre Vilafant i Borrassà

El Ple de la Diputació aprova un fons econòmic extraordinari de 7,4 milions d’euros per als ens locals gironins aquest 2023. Són ajudes a ajuntaments i consells comarcals per fer front a despeses corrents de la seva competència o a inversions municipals. També s’ha aprovat definitivament el projecte de condicionament d’un tram de la GIP-5129, entre Vilafant i Borrassà, i s’ha donat llum verda a diferents línies de subvencions mediambientals.

Als ajuntaments els corresponen 7 milions d’euros, repartits en funció de la població, amb un import fix que dona prioritat als municipis més petits i un de variable que té en compte tres criteris socials: l’índex d’atur, l’envelliment i el nivell de renda. En qualsevol cas, cap municipi de la demarcació rebrà menys de 20.000 euros. Pel que fa als consells comarcals, els 400.000 assignats es repartiran a través d’un import fix (20.000 euros) per a cadascun, i un de variable en funció de la seva població, el nombre de municipis i la superfície.

El Ple de la corporació ha donat també llum verda definitiva al projecte de condicionament d’una part de la GIP-5129, que inclou la construcció d’un nou pont sobre el riu Manol. Ho ha fet incorporant-hi mesures ambientals addicionals sol·licitades per l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental arran d’un informe. En aquest sentit, s’ha previst l’enderroc del gual existent i la restauració paisatgística de la llera i els marges del riu, així com d’altres elements d’integració paisatgística. A més, la Diputació de Girona contractarà un tècnic degudament qualificat per fer el seguiment mediambiental de les obres.

També s’han incorporat el desplegament de la xarxa de fibra òptica a la zona del nou pont i de la nova rotonda amb la N-260, i s’han actualitzat els preus. Ara, el projecte ja entrarà en fase de licitació. Aquesta actuació, llargament reivindicada, permetrà millorar la comunicació entre Vilafant i Borrassà i posarà solució als talls freqüents de la carretera quan hi ha cabals extraordinaris al riu.

El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat també una moció presentada pel PSC perquè el proper pla estratègic de subvencions inclogui una línia d’ajuts destinada a facilitar als ajuntaments que puguin complir amb la nova llei de protecció dels animals, ja que els correspon no només assegurar-ne la cura sinó també exercir la funció de control.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona