Administracions

Denuncien el caos a les oposicions d’estabilització a la Generalitat

CGT i IAC-CATAC retreuen a Funció Pública la mala gestió i el fet que hagi externalitzat l’organització de les proves

L’examen dels educadors socials s’ha suspès a Barcelona després d’un matí d’incertesa

Sindicats i aspirants han criticat l’organització de les proves d’oposició d’estabilització que ha celebrat avui la Generalitat. Els afectats i sindicats com la CGT i IAC-CATAC han denunciat el “caos”, la “desorganització” i la “incompetència” dels responsables durant els exàmens per obtenir plaça de funcionari al la Generalitat.

CGT ha parlat de “mala gestió” i fonts d’IAC-CATAC han declarat a l’ACN que durant tota la jornada hi ha hagut retards generalitzats i males condicions d’espai per a les persones que s’examinaven. De fet, l’examen dels educadors socials s’ha acabat suspenent a Barcelona a primera hora de la tarda després de tot el matí d’incertesa per un problema a l’hora de repartir els models. El sindicat ha assenyalat com a responsable la direcció general de Funció Pública pel fet d’haver externalitzat l’organització de les proves.

Des del Departament de Presidència, la Generalitat ha comunicat que està analitzant les incidències per donar resposta a les persones afectades i que també hi ha hagut una reunió amb l’empresa encarregada de l’organització. Un cop s’extreguin les conclusions del que ha passat, el departament valorarà si obre un expedient a l’empresa per incompliment de contracte.

Un total de 13.581 treballadors de la Generalitat estaven convocats aquest dissabte a les proves, amb un total de 1.825 places. Els exàmens s’han fet de forma descentralitzada: 9.147 persones s’examinaven a Barcelona, 1.246 a Girona, 1.634 a Lleida i 1.554 a Tarragona. Les places a les quals es presenten són 1.534 llocs de treball de personal funcionari —que inclouen personal d’administració i serveis, personal d’execució penal, cos d’agents rurals i cos d’advocacia—, més 291 llocs de personal laboral transversal. Es tracta de places incloses a l’Oferta d’Ocupació Pública d’Estabilització aprovada pel govern el maig del 2022. El concurs oposició d’estabilització és un procés selectiu de lliure concurrència, que consta de dues fases: una d’oposició i una de concurs de mèrits.

En conèixer la notícia, el PSC-Units ha anunciat que demanarà explicacions al Parlament per “la manca de previsió i la incapacitat d’organització” de les proves per a opositors a l’administració pública d’aquest dissabte. La portaveu del grup socialista, Alícia Romero, ha considerat “inadmissible el que ha passat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona