Administracions

LA CRÒNICA

Jordi Casas

Control ferri al govern de Ripoll

Des del minut zero, els grups de l’oposició al ple de Ripoll –la sessió del cartipàs es va fer abans-d’ahir– van deixar clar que exerciran d’una forma contundent la funció que els pertoca de control del govern d’Aliança Catalana. Tots van coincidir a recordar a l’equip que lidera l’alcaldessa Sílvia Orriols que està en minoria, que té un desconeixement de la institució, i van criticar que hagi aparcat projectes que estaven molt a prop de ser executats. La principal confrontació es va produir quan es va donar compte de les atribucions dels regidors de l’equip de govern, perquè la de Seguretat Ciutadana i Immigració va recaure en Sílvia Orriols. Els portaveus de l’oposició van criticar la criminalització dels nouvinguts que això comportava. Chantal Pérez (ERC) va lamentar que “una persona que no vol la convivència” s’encarregui de l’àrea de Seguretat i que no apliqués el pla de seguretat ciutadana aprovat al ple. L’alcaldessa va dir que ja havia parlat amb el cap de la policia de Ripoll i que aviat parlaria amb els dels Mossos i que aplicarà el seu programa electoral en aquesta matèria. Dani Vilaseca (CUP) va rebatre amb dades la vinculació de la delinqüència amb els nouvinguts, i Manoli Vega (Junts) va recordar que Ripoll és la capital catalana amb la taxa de delinqüència més baixa i va etzibar a Orriols que la sensació d’inseguretat s’ha rebaixat “des que vostè no fa piulades sobre aquest tema”. “És molt fort que associï directament immigració i delinqüència. Com li sembla que se senten les persones de bé nouvingudes?”, va dir Enric Pérez (PSC). I Joaquim Colomer (Som-hi) va manifestar que estaria atent a les noves atribucions. Orriols va mantenir que vol resoldre el problema d’inseguretat que, segons ella, hi ha a Ripoll.

Per altra banda, l’oposició va votar en bloc contra la composició de les comissions informatives permanents i, per tant, les va tombar, al·legant que es perdia operativitat interna passant de quatre a dues. Vega va afirmar que no és lògic que s’hagin d’assabentar de les coses de l’Ajuntament a través de les xarxes. Chantal Pérez va remarcar la poca eficiència que tindrà aquesta reducció per a un municipi de més d’11.000 habitants. Colomer va insistir en la problemàtica de la pèrdua de caps d’àrea tècnics. Enric Pérez va dir que entenia una certa reducció però no tan dràstica i Vilaseca hi va afegir que no seria operatiu acumular tantes carpetes en dues àrees. Orriols va indicar que era una forma “d’anar per feina i de reduir la burocràcia”.

Hi va haver altres topades, entre altres pel consell de dones i per la poca bel·ligerància davant del requeriment de retirar l’estelada de l’ajuntament. Manoli Vega va resumir: “La meitat del que diu no és veritat i en l’altra no pot fer-hi res.” I Orriols va arribar a qüestionar si ara li estaven fent una altra mena de cordó sanitari i va concloure: “Entenc que estan preparant la moció de censura.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre