Administracions

FIGUERES

Més recursos policials per combatre la delinqüència

Arran dels diferents actes d’incivisme que s’han viralitzat a les xarxes durant l’última setmana, l’Ajuntament de Figueres ha explicat que es dotarà de més recursos la Guàrdia Urbana per tal de combatre la delinqüència. Es tracta de lectors de matrícules, una unitat canina pròpia, la implementació de pistoles de pebre i l’augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana.

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, es va referir a l’augment d’efectius com una mesura imprescindible per millorar l’efectivitat: “Ja hi ha onze places de torn lliure convocades. També es convocarà una plaça de sergent i una de mobilitat interadministrativa.” Amb l’ajuda dels lectors de matrícula a l’entrada del municipi, els agents podran saber quins són aquells vehicles que entren a Figueres per delinquir i en quin moment abandonen la ciutat. Masquef va explicar ahir també que hi haurà quinze noves càmeres. Com a mesura que té sobre la taula Masquef, hi ha la implementació de pistoles de pebre a partir de final d’any. De cara a l’any vinent s’està treballant en una unitat de drons. En aquest cas amb una missió més de combatre les conductes incíviques relacionades amb la sequera.

Aquesta setmana s’han reforçat els dispositius policials arran de diversos actes d’incivisme. Aquesta problemàtica, però, no és cap novetat, ja que fa molts anys que els veïns pateixen aquestes situacions, habitualment relacionades amb els barris marginals i la lluita pel monopoli de la droga al territori.

Un dels punts d’inflexió va ser l’any 2015, quan els problemes de convivència al barri Juncària Parc Bosc es van agreujar. Els veïns, impotents davant la situació, demanaven solucions per als episodis de delinqüència. És per això que, sota la voluntat d’un canvi en la convivència, va néixer a Figueres la primera delegació de la Xarxa de Convivència de Roses. Els anys passaven i els problemes continuaven vigents. Durant el seu primer mandat, el 2018, Jordi Masquef va viure aquests successos de primera mà, i ara, des de la seva proclamació com a alcalde el 17 de juny, va decidir assumir el càrrec de l’àrea de Seguretat Ciutadana. Així doncs, arran dels fets de dimarts passat, en què dos joves es van barallar al mig de la Rambla de la ciutat, el batlle va manifestar el seu malestar i l’Ajuntament va anunciar les primeres mesures per posar fi a aquesta problemàtica. A través d’una piulada, Masquef va considerar un “espectacle lamentable” el que va succeir; i per això des del dimecres al vespre ja es van començar a dur a terme dispositius policials per tal de frenar la delinqüència. Aquests controls es van traduir en 19 denúncies dimarts i 32 dimecres, en què també va haver-hi una detenció. A banda d’això, l’alcalde es va reunir dimecres amb Joaquim Boadas de Quintana, president de Fecasarm, la patronal de l’oci nocturn, per tal de coordinar més accions entre els locals i la Guàrdia Urbana.

Un missatge clar

El missatge de l’Ajuntament és clar i concís: dur a terme aquests controls com acció immediata per frenar els delictes locals i, paral·lelament, plantejar accions més a llarg termini per així combatre l’incivisme i ajudar els veïns a sentir-se més segurs a l’hora de passejar pels carrers de la ciutat. Per una banda, aquestes accions immediates consisteixen en controls policials de la Guàrdia Urbana de Figueres, amb l’ajuda dels agents de la Policía Nacional i també dels Mossos d’Esquadra. Gràcies a aquestes patrulles, s’estan posant denúncies a persones pel fet de consumir alcohol a la via pública i per no respectar les normatives de circulació, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.