Administracions

Albiol: “No puc fregir a multes 40.000 badalonins”

L’alcalde reacciona davant la possibilitat que l’ajuntament de Badalona acabi als tribunals per la moratòria en l’aplicació de la ZBE

La ministra Ribera creu que hauria de retornar a l’Estat els dos milions d’euros rebuts per aplicar la mesura

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha replicat l’avís de la vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, que ha plantejat la possibilitat de portar als tribunals el consistori badaloní per la moratòria de tres anys a l’hora d’aplicar la Zona de Baixes Emissions (ZBE). “No puc fregir a multes 40.000 persones de la ciutat”, ha argumentat Albiol, que ha lamentat les “amenaces” de la ministra i que en declaracions recollides per l’ACN ha explicat que la proposta de retardar la ZBE fins al 2027 es portarà al ple municipal amb la finalitat de “defensar les famílies que menys recursos tenen”. Així mateix, Garcia Albiol ha emplaçat Ribera a trobar-se en una reunió per cercar solucions, “sempre que no passin per castigar els veïns”, ha recalcat.

L’ajornament de la ZBE que vol establir l’Ajuntament de Badalona és, a parer de la titular de Transició Energètica, una decisió “política” de l’alcalde, i “orquestrada des del PP”. En una entrevista a TV3, Ribera també ha indicat que “és probable” que l’executiu de l’Estat reclami al municipi els gairebé dos milions d’euros que se li van transferir “per fer viable” la ZBE. “Detectem que és un comportament no infreqüent, hi ha hagut més casos d’alcaldes del PP que han fet marxa enrere”, ha dit Ribera.

“Creiem que és una espècie de senya identitària ideològica en contra de la salut pública”, ha afegit Ribera. La ministra ha assegurat que els arguments de Garcia Albiol són “excuses” i ha demanat “oferir alternatives” amb un transport públic de qualitat.

L’alcalde ha insistit en “no castigar els veïns” que no disposen “d’entre 30.000 i 40.000 euros per a la renovació del cotxe”, especialment, ha destacat, “els autònoms que l’utilitzen per treballar”. En aquest sentit, ha suggerit al govern espanyol que posi en marxa un pla d’ajudes per facilitar la renovació del parc automobilístic.

D’altra banda, Garcia Albiol també ha assegurat que “no es pot retirar” la subvenció de gairebé dos milions d’euros per a l’aplicació de la ZBE, tal com ha insinuat la ministra, i ha remarcat que les càmeres funcionaran i sancionaran, però que “no ho faran a les famílies amb menys recursos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]