Administracions

torroella de montgrí

Aposta per la biodiversitat, amb la reducció d’espècies invasores

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí treballa per potenciar la biodiversitat autòctona pròpia de la Mediterrània en l’àmbit urbà, on massa sovint moltes de les espècies ornamentals són de les considerades invasores. Genís Pigem, regidor de Medi Ambient, ha explicat que des de l’Ajuntament es vol continuar treballant en aquesta línia i garantir, sobretot, que no es reprodueixin les plantes que ara s’han retirat. Assegura que es vol potenciar la biodiversitat autòctona pròpia de la Mediterrània en l’àmbit urbà, on “massa sovint trobem espècies ornamentals que tenim molt integrades en el nostre dia a dia, però que són invasores”. “És molt important –destaca Pigem– regular-ne l’ús i erradicar-les per tal d’evitar-ne la proliferació al medi natural, on tenen una gran capacitat de desplaçar les autòctones.” Les principals espècies que s’han retirat han estat plomalls de la pampa, ailants, atzavares, pampa, bàlsam, gazània, troanes, aromer blanc i acàcia de tres punxes. Amb aquesta actuació, que va començar al mes de juliol, es pretén afavorir la biodiversitat i les espècies autòctones. S’ha actuat a diferents punts de Torroella, l’Estartit, Santa Caterina, mas Moreu i les urbanitzacions Torre Gran i Mas Pinell. Per als treballs s’ha contractat Galanthus Natura, una empresa especialitzada en aquest tipus d’actuacions i amb experiència a l’hora d’eliminar espècies problemàtiques i complicades d’erradicar.

Actualment a Catalunya, segons el Projecte Exocat, hi ha citades un total de 1.235 espècies exòtiques. D’aquestes, un total de 177 (el 14%) tenen un comportament invasor que provoca impactes considerables en els ecosistemes naturals, a d’altres espècies o a les activitats humanes i econòmiques. Les espècies exòtiques invasores (EEI) són una de les principals causes de pèrdua de la biodiversitat. Catalunya, degut a la seva localització, població i diversitat i activitats, és un dels territoris on aquesta problemàtica és més acusada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat