Administracions

ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Banyoles aprova un pressupost de 28 milions d’euros

S’ha aprovat amb el vots a favor de Junts, l’abstenció d’ERC i els vots en contra de la CUP i del PSC

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat en sessió ordinària del ple municipal el pressupost per a l’exercici 2024. S’ha aprovat amb els vots a favor de Junts, l’abstenció d’ERC i els vots en contra de la CUP i el PSC. El pressupost, de 28 milions d’euros, preveu més d’1,6 milions d’euros en inversions, entre les quals hi ha la compra i adequació de l’edifici del carrer Servites per a entitats juvenils; la creació d’un aparcament públic o mesures de millora de l’espai públic i de protecció contra el canvi climàtic. El pressupost d’enguany suposa un increment del 9,69% respecte el del 2023. Pel que fa al pressupost consolidat, és a dir, incloent el Consorci de l’Estany, augmenta un 9,33% respecte l’any passat.

Quant al pressupost d’ingressos, es preveuen uns ingressos per impostos directes de 8.498.390 euros, un 5,01% més que l’exercici anterior i, pel que fa als impostos indirectes, es preveu un increment de 100.000 euros, principalment pel rendiment de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres. Pel que fa a les despeses, es preveu un increment del 15,26% en les despeses de personal, amb la incorporació de personal a la nova àrea de Serveis Socials i la creació de dues noves places de funcionaris per programes, un d’ells adscrit a serveis territorials per donar suport a la gestió dels fons Next Generation i un altre adscrit a l’àrea de Serveis a les Persones per donar suport a entitats. També es preveu un increment del 12,20% de compra de béns i serveis, per l’augment dels nous contractes de prestació de serveis i l’increment de les despeses financeres. Per últim, pel que fa a l’endeutament a llarg termini, és de 1.508.000 euros. L’alcalde, Miquel Noguer, ha destacat que es presenta “un pressupost realista, però ajustat a les necessitats de la ciutat que ens permetrà prestar tot els serveis que Banyoles necessita”.

La inversió prevista per 2024 és de 1.683.100 euros. Noguer ha remarcat que “a les inversions que inclou el pressupost per al 2024, cal sumar-hi les actuacions previstes en el fons Next Generation que ha rebut Banyoles tant del Pla de Sostenibilitat Turística, com la rehabilitació de l’edifici de Can Tarrades i que suposaran una inversió de 2.940.763 euros”. Les principals inversions són la millora de la via pública i espais de protecció contra el canvi climàtic, millores en instal·lacions esportives, l’adequació d’un aparcament públic per a vehicles a l’antiga fàbrica Durall o l’adequació de parcs infantils inclusius. En el ple, tots el grups de l’oposició han coincidit en que han trobat a faltar “mesures més profundes per a temes prioritaris que no s’han vist reflectits en aquest pressupost”, com ara l’habitatge i el transport públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Els promotors de la consulta sobre el polígon de la Bisbal del Penedès presenten un recurs a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei a l’àrea metropolitana

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot
societat

Simulacre d’un atac amb ferits amb més de 500 alumnes i professionals sanitaris

Tortosa

El Celler de Can Roca torna a apadrinar la Campanya “Cava amb Cor”

girona
societat

Demanem que es modifiquin els plans d’ordenació a la Terra Alta per aturar projectes eòlics

Batea