Administracions

administracions

Neguen que hi hagués tracte de favor en unes oposicions a la policia local

El Jutjat Contenciós número 3 de Girona ha rebutjat el recurs contenciós que havia presentat un opositor a unes proves de sergent de la Policia Local de Lloret de Mar on recriminava un tracte de favor. segons recull l’ACN. Es tracta d’un caporal que va quedar entre els tres finalistes del procés i assegurava que el cap del cos havia demanat canviar “expressament” les notes per afavorir un altre candidat i deixar-lo fora de les oposicions. Ara, el tribunal descarta que es produís cap anomalia ni delicte penal. A més, el jutjat no ha enviat el cas a la fiscalia, tal com demanava l’opositor en el recurs judicial. L’Ajuntament de Lloret de Mar recorda que la resposta judicial demostra “la professionalitat i honorabilitat” del comitè qualificador.

El cas va arribar als tribunals a finals de maig després que l’opositor presentés un recurs al Jutjat Contenciós número 3 de Girona. En aquell moment, el tribunal va investigar si s’havia produït un tracte de favor en el procés de selecció d’un nou sergent al cos a la Policia Local de Lloret de Mar.

L’home que havia presentat el recurs denunciava que el cap del cos havia demanat “expressament” al comitè qualificador canviar les notes per afavorir un dels candidats i això el deixava fora del procés. Concretament havia de canviar la nota de l’entrevista per afavorir el candidat que havia quedat en tercera posició i no havia d’obtenir la plaça.

En el recurs el denunciant sostenia que s’havien vist vulnerats els drets fonamentals a la igualtat i la no-discriminació. A més, demanava enviar el cas a la fiscalia perquè analitzés si s’havia manipulat el concurs ja que hi podria haver conseqüències penals pel cap de la policia i els membres del tribunal per delictes de prevaricació i falsedat documental.

Finalment, però, el jutjat no ha admès a tràmit el recurs i rebutja que s’hagi produït aquest tracte de favor. Tampoc ha enviat el cas a la fiscalia, com demanava l’opositor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat