Administracions

Habitatge

El Govern compra 59 habitatges de la Sareb a la Pobla de Segur i a Camprodon

Es destinaran a lloguer social

L’Incasòl ha adquirit els blocs per més de 4 milions d’euros

L’Incasòl ha comprat 59 habitatges –48 a la Pobla de Segur i 11 a Camprodon– que es destinaran a lloguer social. La consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat aquest divendres els habitatges adquirits de la Sareb a la Pobla de Segur. Per la consellera, la cessió d’aquests habitatges s’hauria de fer gratuïta a aquells governs que tenen “vocació i voluntat” de posar-los al mercat del lloguer a preus assequibles, com és el cas del de la Generalitat. Capella ha aprofitat per fer arribar, un cop més, aquesta petició al ministeri d’Habitatge. En el cas de la Pobla de Segur, l’Incasòl ha fet una inversió de 3 milions en la compra, segons les agències. Els prop de 50 pisos es distribueixen en dos blocs. Només caldrà fer reformes mínimes per humitats ja que es troben en bon estat. Tot i això, s’hi invertiran uns 300.000 euros. Al maig, ja poden entrar-hi a viure els llogaters. Se’n posaran 36 a disposició, donat que 12 ja estan ocupats i mantindran els seus habitatges.

L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, s’ha mostrat “molt content” per aquesta compra d’habitatges i ha dit que permetrà poder-se instal·lar a la localitat famílies o joves que així ho desitjaven, però els era impossible per la manca d’habitatges de lloguer. A Camprodon s’han adquirit un total d’11 habitatges (1,3 milions) que formen part d’un edifici plurifamiliar de 35 pisos i 5 locals comercials.

Les adquisicions formen part del programa d’adquisició d’habitatges a grans tenidors que Territori ha engegat amb l’objectiu de fer créixer el parc de lloguer social de Catalunya. Amb aquestes noves promocions, ja són 252 els habitatges que el Govern, a través d’Incasòl, ha comprat a grans propietaris, amb una inversió global de 28,3 milions (18,6 M€ d’adquisició i 9,7 milions per a obres de rehabilitació i adequació).

L’Incasòl també ha adquirit altres sis promocions a grans tenidors que sumen un total de 193 habitatges. Quatre s’han comprat a la Sareb, amb un total de 137 ubicats a Vilanova i la Geltrú, Valls i Constantí. També ha comprat una promoció de 24 habitatges a Coral Home a Salt i una altra de 32 habitatges a Immo Criteria Arrendamiento III, a Reus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona