Administracions

GIRONA

Acord entre govern i sindicats per igualar les retribucions triennals dels treballadors municipals

Aquesta mesura permetrà millorar les condicions econòmiques de prop de 200 treballadores i treballadors de l’Ajuntament

El dimecres 14 de febrer la Mesa General de Negociació de l’Ajuntament de Girona entre el govern gironí i els sindicats va aprovar per unanimitat que s’igualin les retribucions per triennis que cobra el personal laboral amb el personal funcionarial. Aquesta mesura permetrà millorar les condicions econòmiques de prop de 200 treballadores i treballadors de l’Ajuntament.

El govern i els sindicats presents a la Mesa (Intersindical, CCOO, CSIF i UGT) celebren que s’hagi pogut a arribar a un acord d’aquesta proposta introduïda per CCOO i destaquen que és una decisió que va en la bona direcció a l’hora de resoldre les situacions laborals del consistori.

Fins ara, l’Ajuntament de Girona reconeixia al personal laboral els serveis previs prestats de forma ininterrompuda en aquesta administració. Amb aquest acord, també es reconeixeran els serveis previs prestats en altres administracions, així com tots els períodes treballats a l’Ajuntament de Girona.

Aquest dret es troba regulat a la Llei 70/1978, de 26 de desembre, de reconeixement de serveis previs a l’Administració pública i al Reial Decret 1461/1982 de 25 de juny, i és d’aplicació a les persones en règim administratiu o funcionarial. L’acord adoptat per la Mesa General de Negociació de Matèries Comunes el fa extensiu al personal en règim laboral. Amb aquest reconeixement la totalitat dels serveis prestats a les Administracions Públiques s´acumulen i computen a efectes d’antiguitat, cosa que té efectes en el càlcul de l’antiguitat (triennis) que s’abona a la nòmina.

L’aplicació efectiva d´aquest acord de la Mesa ha d’esperar a l’aprovació definitiva pel Ple de la corporació. Des del Servei de Recursos Humans es donaran les instruccions al personal laboral per a la tramitació i presentació de documentació necessària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona