Administracions

ADMINISTRACIONS

La ciutadania podrà fiscalitzar per primer cop la feina del govern de Pineda

Es podrà consultar digitalment el desenvolupament del Pla d’Acció Municipal (PAM) aprovat recentment

Inclou 22 àmbits, 133 objectius i més de 500 actuacions

Pineda de Mar ja compta amb un Pla d’Acció Municipal (PAM) per l’actual mandat, fins al 2027. El govern de majoria absoluta del PSC i el PP han aprovat un ambició document que pivota al voltant de quatre eixos: per millorar drets, per un poble per viure i gaudir, per millorar l’ocupació i promoure noves ocupacions i el municipi del futur. En concret, es divideix en 22 àmbits, planteja 133 objectius i més de 500 actuacions a dur a terme fins al 2027. La gran novetat, però, es troba en què el nivell d’assoliment de les propostes es podrà consultar digitalment a través del web de l’Ajuntament, fet que permetrà per primer cop a la ciutadania fiscalitzar la feina del govern. Sílvia Biosca, primera tinenta d’alcalde i regidora de Presidència considera que aquest pas demostra el nivell de compromís amb els veïns i veïnes i l’aposta ferma per la transparència de l’administració. “Nosaltres ja funcionem a nivell intern amb aquests compromís i avaluació per a dur a terme els projectes i ens va semblar que ja era el moment de traslladar-lo a la població”, explica i afegeix que “ha estat un PAM molt debatut, basat en el consens i hem ordenat les prioritats amb l’objectiu de poder retre comptes de quin és l’estat d’execució trimestralment”. De moment encara no s’ha pogut traslladar aquesta voluntat del govern al web, però Biosca insisteix que en poc temps ja es podrà consultar.

El PAM, segons destaca la primera tinenta d’alcalde, va molt més enllà de recollir la feina del dia a dia del consistori. “Fem un pas endavant assumint com a responsabilitats nostres, que sovint no ho son, competències que corresponen a altres administracions com per exemple actuacions en el camp de la salut o de l’educació”, precisa Sílvia Biosca que considera que “es tracta d’una aposta del govern per la qualitat dels serveis”. La llista de priorititats del PAM l’encapçala la urbanització de les places de l’Estació i de la Pubilla com a plataforma única. “És una de les portes d’entrada al municipi més importants i ens cal una obra de gran calat, igual que en el seu moment va ser la plaça Espanya”, apunta la també regidora de la Presidència que afegeix que “serà la fase zero d’un projecte històric com és la remodelació del passeig marítim que s’haurà d’afrontar en els propers anys”.

Entre les més de 500 actuacions hi ha el desplegament del carril bici; la finalització de la rehabilitació parcial de la masia de Can Comas; la millora de l’enllumenat públic; la cessió dels terrenys al Departament d’Educació per a la creació d’una nova escola al barri del Poblenou; impulsar l’elaboració del pla local d’habitatge o endurir les sancions per accions incíviques que distorsionen la bona convivència de la ciutadania, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia