Administracions

Administracions

L’AMB preveu una inversió de 423 milions aquest mandat

L’ens supramunicipal aposta en el full de ruta fins el 2028 pel reforç de la cohesió social

El pla d’actuació incorpora millores urbanes i socials per valor de 181,15 milions i de cohesió territorial per 150 milions

“L’objectiu és reequilibrar i ajudar els ajuntaments a desenvolupar transformacions físiques i polítiques socials”, ha asseverat el president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i alcalde de la capital catalana, Jaume Collboni, aquest dilluns a la presentació del full de ruta de l’ens suparamunicipal fins el 2028. L’AMB preveu invertir 423 milions d’euros aquest mandat en diversos programes, principalment destinats a millorar la cohesió social. Les aportacions es faran de manera proporcional als municipis de l’àrea metropolitana i beneficiaran un total de 3,3 milions d’habitants. Segons Collboni, “és el pla d’inversions més ambiciós de la història de l’àrea metropolitana”. Els 423 milions suposen un increment d’un 25% respecte al pla de mandant anterior i estan distribuïts en 378 milions pel pla d’inversions, que inclou quatre programes, i el pla social de 45 milions. El primer agrupa el programa d’actuacions de cohesió social amb 150 milions, el de millora urbana i social amb 181 milions, el de millora del paisatge natural amb 27 milions i, per últim, el de projectes i assistència tècnica, amb 20 milions. Per Collboni, les inversions “han de permetre finançar projectes de rehabilitació i construcció d’equipaments, transformar centres urbans, valoritzar el patrimoni natural i cultural o fomentar la mobilitat sostenible”. En l’àmbit social, els 45 milions s’invertiran en polítiques socials municipals (30 milions)i en un programa integral de barris (15). “És tradició dels govern progressistes elaborar plans de barri, fa anys ho va fer la Generalitat, i demà mateix presentarem el nou pla a Barcelona”, ha explicat.

El president de l’AMB ha volgut destacar l’ampli suport que té la proposta: “El pla compta amb el consens de la immensa majoria, pràcticament la totalitat dels grups que formen part de l’àrea metropolitana”. A la presentació, el batlle de Barcelona estava acompanyat del vicepresident i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón que en aquesta línia ha parlat de “l’estabilitat” de la institució metropolitana i ha donat una dada: el programa del mandat anterior té una execució aproximada del 70 % al dia d’avui, afectat en part pels efectes de la pandèmia. Balmón s’ha mostrat optimista a l’hora d’assolir un alt grau d’execució al programa presentat aquest dimarts. “Les actuals circumstàncies polítiques a Catalunya i Espanya per a nosaltres són un núvol, el que fem és una aposta amb recursos propis i amb la nostra musculatura per a poder afrontar els projectes”, ha detallat Balmón. Pel que fa a les polítiques socials municipals, es preveu impulsar i facilitar noves oportunitats per a crear ocupació, promoure la innovació i el treball en xarxa amb els agents socials i econòmics del territori, o promoure la igualtat d’oportunitats de les dones en l’àmbit laboral.

L’aportació econòmica per a cada localitat es fa de manera equitativa depenent de diferents factors, entre els quals hi destaquen la renda del municipi, el nombre d’habitants o els índexs de vulnerabilitat. L’Hospitalet de Llobregat i Badalona són els més beneficiats, amb 42,7 i 31,8 milions d’euros respectivament pel que fa al pla d’inversions i 4,3 i 4,1 respectivament pel que fa al pla social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Maresme comprarà al mercat lliure l’energia per sanejar l’aigua a partir de dilluns

Mataró

Invertiran uns 700.000 euros per millorar una desena de centres educatius

GIRONA
GIRONA

Contenidors comunitaris i tancats a blocs que fan el porta a porta

GIRONA
Infraestructures

Front comú de Lleida i Osca per recuperar les freqüències de tren d’abans de la pandèmia

Lleida
Societat

Gratallops marida vins i orgull per atraure turisme LGTBIQ+

Gratallops

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, a les poblacions gironines

banyoles

L’institut Deulofeu diu que les proves de 2n d’ESO són “injustes"

figueres

La C-63 tindrà tres noves rotondes i passos de vianants

VIDRERES
Medi Ambient

Lleida insta l’Estat a protegir l’horta de les línies de Molt Alta Tensió

Lleida