Administracions

La FPdGi lamenta el rebuig institucional de l’Ajuntament de Girona

El director de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), Salvador Tasqué, lamenta el rebuig institucional de l’Ajuntament de Girona, segons recull l’Acn, perquè al capdavall “qui perd oportunitats són els joves” de la ciutat. “M’agradaria que els nostres projectes arribessin a les escoles, a la universitat i als emprenedors de Girona, però sense la complicitat de l’Ajuntament és difícil”, afirma.

Tasqué admet que la vinculació amb la monarquia pot ser “una barrera d’entrada”, però que aquesta es dilueix quan es coneix “la proposta de valor” de l’entitat. Sobre els premis anuals, que aquest 2024 es lliuraran a Lloret, el director de la FPdGi avança que continuaran entregant-se a la demarcació. Del programa, en destaca una trobada amb joves de diferents empreses.

Els propers 9 i 10 de juliol, Lloret de Mar acollirà l’entrega dels Premis Princesa de Girona 2024, un acte on assistirà la família real espanyola. El director de la FPdGi explica que aquest és un any significatiu per a l’entitat, perquè la fundació celebra el quinzè aniversari. I tot i tenir clar que “el protagonisme” se l’endú la cerimònia, també defensa que l’entitat “fa activitat al llarg de l’any”, amb programes i tallers centrats a recolzar el talent i empoderar els joves.

Tasqué reconeix que la marca Princesa de Girona “pot ser una barrera d’entrada”, però també creu que és “superable” un cop es coneix quina és l’aportació que la FPdGi fa a la societat. “Els joves tenen pensament crític i capacitat per decidir què és allò que els interessa i què no”, afirma el director.

“Però també és evident que a Girona hi tenim feina a fer”, puntualitza Tasqué. “Per això, intentem involucrar més socis, portem a terme diferents activitats a la seu i entreguem els premis al territori per difondre la fundació”, hi afegeix. “No tothom coneix la nostra tasca, i hi ha qui tan sols es queda amb la idea que un dia els reis venen a entregar uns premis i després marxen”, explica.

Per al director de la FPdGi, dir “que la fundació és monarquia, i per tant no interessa allò que fa”, és fer-ne una lectura massa simplista. “Hem nascut per ajudar els joves, i cada any n’hi ha milers que es beneficien dels nostres programes”, subratlla Tasqué. I de fet, assegura que precisament, que la fundació existeixi gràcies “a l’impuls” de la Casa Reial també és el que ha permès bastir una entitat on hi ha representades “fins a un centenar d’empreses líders, que tot i competir entre elles, aquí s’uneixen per recolzar el talent i donar més veu als joves”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia