Administracions

La Diputació impulsa un manual per incorporar els ODS en l’execució dels contractes públics

Des de fa temps la Diputació de Girona treballa per incorporar la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental en cadascuna de les seves actuacions, tant internes com externes. Va ser la primera diputació catalana i una de les cinc primeres de l’Estat a linear el seu pressupost amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i dona suport als municipis de la demarcació perquè puguin orientar les seves polítiques públiques a l’assoliment de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Ara l’ens supramunicipal encara ha fet un pas més. Acaba de publicar en el seu lloc web ( https://www.ddgi.cat/clausules-ods/index.html ) un manual que facilita la incorporació dels ODS en els contractes públics. Conté diferents models de clàusules que es poden inserir directament en els plecs de les licitacions.

En concret, s’han recollit i dissenyat més de cinquanta clàusules alineades amb cadascun dels disset objectius de desenvolupament sostenible, així com les seves recomanacions d’aplicació. Aquestes clàusules són d’accés lliure i gratuït.

Aquesta iniciativa està dirigida sobretot als ajuntaments i a la resta d’administracions locals. «Implementar els ODS en un ajuntament és sinònim de millora de qualitat dels serveis públics i millora de la confiança institucional, i aplicar-los als procediments de compra pública és una palanca més cap al desenvolupament sostenible dels nostres municipis», ha destacat el diputat de Compra Pública, Joan Plana.

El diputat d’ODS i Patrimoni Natural, Nil Papiol, hi ha afegit: «Era important dotar d’eines legals el món municipal per tal que tingui més capacitat per implementar els objectius de desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030. I aprofitar la compra pública per fer més sostenibles els contractes i les adjudicacions dels nostres ajuntaments i consells comarcals és un pas endavant».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia