Administracions

CALONGE I SANT ANTONI

ERC reclama el retorn de la taxa d’escombraries recaptada de més

La portaveu d’ERC al ple de Calonge i Sant Antoni, Carme Viñas, ha instat el govern local a recalcular la taxa de residus, que segons els comptes fets públics al ple acumulava al juny un superàvit d’un milió d’euros. El consistori comptava que el nou contracte de recollida de residus i neteja entraria en vigor al llarg d’aquest 2024, però encara està tot just en la fase final d’adjudicació i la previsió és que els canvis no siguin efectius fins a final d’any.

Viñas recorda que, a banda d’això, s’havia argumentat el “major cost de la deposició de residus a l’abocador”, pel tancament de Solius, per apujar la taxa un 68% en el present exercici. Fet, aquest darrer, al qual es van oposar i que ara vol que es rescabali. La portaveu republicana ha esgrimit que les lleis fixen que “l’import de la taxa no podrà excedir el cost real de prestació d’un servei i que es fixa en base a l’estudi econòmic d’aquest, mai essent superior al cost real o previsible del servei rebut”. I que “preveu la devolució” de l’excés. Com a mesura per rescabalar-lo, ha proposat “que no es cobri la quota de taxa del mes de novembre”, per a qui paga fraccionat, i que es calculi l’import de retorn als contribuents que ja l’han pagat íntegra.

L’alcalde, Jordi Soler, ha respost que han traslladat consultes jurídiques i que la primera resposta és que no cal tornar els diners, sinó destinar-los a “dirimir deute”. Soler ha afegit que han demanat un segon informe jurídic i, de fet, la proposta d’ordenances fiscals per al 2025 que duien a l’ordre del dia queda sobre la taula fins al pròxim ple. Pel batlle, però, “la devolució un per un de tots els rebuts faria col·lapsar el departament de finances de l’Ajuntament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia