Administracions

El Teatre-Museu Dalí rebrà la Medalla d’Or de la Ciutat pel seu 50è aniversari

La Funerària Vicens, la Medalla de Plata de la Ciutat pel seu centenari; i la seleccionadora estatal de bàsquet Anna Junyer la Fulla de Figuera de Plata pel sotscampionat olímpic

Figueres ha acordat els honors i les distincions de la ciutat d’aquest any 2024. El Teatre-Museu Dalí rebrà la Medalla d’Or de la Ciutat pel seu 50è aniversari; la Funerària Vicens la Medalla de Plata de la Ciutat pel seu centenari; i la seleccionadora estatal de bàsquet Anna Junyer la Fulla de Figuera de Plata pel sotscampionat olímpic.

A més, s’ha acordat nomenar Fills Adoptius de Figueres al divulgador i físic teòric Antonio Turiel i a la filòloga i política Concepció Ferrer. Rebran el títol de Ciutadà d’Honor Aurora Martin, historiadora i arqueòloga, i Antonio Herrera, expresident de l’Associació Amics del Castell de Sant Ferran i excomissari en cap de la Comissaria de Policia de Figueres.

D’altra banda, també s’ha establert atorgar el Diploma de reconeixement ciutadà, a títol pòstum, a Pere Horts, divulgador científic de l’astronomia; a Ernest Vila, prestigiós metge; i a Joan Oliva, activista veïnal.

L’Ajuntament de Figueres lliurarà aquests reconeixements el diumenge 20 d’octubre (18 h) al Teatre Municipal El Jardí en la celebració del Dia de Ciutat, l’acte de commemoració de l’aniversari de la concessió a Figueres del títol de ciutat. Es tracta de distincions a persones o col·lectius per la seva aportació a la vida social, econòmica, cultural i/o artística de la ciutat de Figueres. El passat 16 de setembre la Comissió del Nomenclàtor, formada per vint membres, va avaluar i acordar les propostes. En el proper ple ordinari, a principis d’octubre, les propostes han de ser ratificades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia