Administracions

serveis

Tarragona rep una trentena d’esmenes a l’ordenança de terrasses

Ja fa mesos que el govern de Tarragona treballa en una ordenança que posi ordre a les terrasses que bars i restaurants tenen escampades per la ciutat. De fet, el juny la va presentar i ara ha rebut una trentena d’esmenes que els membres que formen part de la Comissió d’Estudi de l’Ordenança de Terrasses han debatut avui. La regidora de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Montse Adan, ha assegurat que la majoria dels partits polítics estan d’acord en homogeneïtzar els horaris de les terrasses i que el dijous es consideri dia laborable i no festiu. “Espero que arribem a un ampli consens amb els horaris, avui hem acordat agilitzar les autoritzacions en els canvis de titularitats”, ha dit Adan, qui confia a tenir-la aprovada definitivament abans de finals d’anys. La comissió es tornarà a reunir la setmana vinent.

La proposta del consistori vol unificar els horaris de tancament, els quals serien a la mitjanit de diumenge a dijous, i fins a la una de la matinada els caps de setmana, festius i vigílies. També es preveu ampliar fins a les dues de la matinada els caps de l’estiu. “Si aprovem l’ordenança, ens podem emplaçar d’aquí a un any a valorar com ha anat i com ha evolucionat”, ha manifestat Adan. Pel que fa la resta d’al·legacions, la titular de Promoció Econòmica sosté que es poden incloure la gran majoria dels suggeriments perquè milloraran el text de l’ordenança. La proposta de la nova ordenança també defineix les zones d’ocupació de la vorera i les zones lliures de pas. En voreres de menys de tres metres no es podran posar terrasses i l’espai per als vianants serà d’1,8 metres i mai superior a la meitat de la vorera. Les estructures de sustentació dels tendals haurà de ser lleugera per minimitzar l’impacte visual. A més, les terrasses hauran d’estar a un mínim de deu metres de les façanes. Tampoc s’hi podrà reproduir música ni so, tot i les actuacions en viu o retransmissions esportives queden fora de l’ordenança.

La normativa preveu infraccions molt greus (de 1.501 a 3.000 euros), greus (de 751 euros a 1.500) i lleus (de 100 a 750. Si es cometen tres vulneracions de caràcter lleu, en comportaran una de greu, i tres de greus en suposaran una de molt greu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia