Administracions

Dos nous ascensors connecten els barris de Sant Ildefons i Almeda

Les instal·lacions permeten salvar un desnivell en una zona molt transitada

L’Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa dos ascensors que connecten l’avinguda de Salvador Allende, al barri de Sant Ildefons, amb el parc de Can Mercader i el barri d’Almeda. Segons fonts municipals, les instal·lacions suposen una millora substancial en la connectivitat entre els dos barris, separats per un important desnivell, i la millora de l’accessibilitat de la zona per a persones amb mobilitat reduïda. Han tingut un cost de prop d’un milió d’euros.

El consistori va plantejar millorar l’accessibilitat de l’àrea del mirador i del parc mitjançant la col·locació de dos ascensors enllaçats per passarel·les per als vianants. Es tracta de la solució més adequada a la topografia del parc, ja que el talús on s’ubiquen té un desnivell de 23,5 metres. Tot i que hi ha rampes que eviten les barreres arquitectòniques, continua sent un pendent important que, especialment en sentit ascendent, pot resultar problemàtic per a persones amb dificultats de mobilitat.

Al mirador de l’avinguda de Salvador Allende també s’ha instal·lat un lavabo públic, d’acord amb una proposta ciutadana. El mirador és utilitzat diàriamentper persones de totes les edats, i molt especialment per persones grans, així com el parc de Can Mercader. Aquest mirador és també el lloc on es fa l’espectacle de focs d’artifici durant les festes del Corpus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia