el contrapunt

El bipartit no assumeix cap error en l'organització de les celebracions dels tres títols del FC Barcelona

Els grups feliciten el club per haver contribuït «a la generació d'una il·lusió col·lectiva»

99.500 persones a favor i 500 en contra. Assumpta Escarp no va tenir ahir cap inconvenient a convertir la multitudinària assistència a les celebracions per la victòria del Barça en la final de Champions en un aval ciutadà als esforços del govern municipal per tenir les festes en pau. «L'Ajuntament ha fet la seva feina», va manifestar la regidora de Seguretat, després de detallar les múltiples actuacions preventives que s'han aplicat al llarg d'aquest mes, i que van des d'un enfortiment –en col·laboració amb el Departament d'Interior de la Generalitat– del control policial fins a la dispersió dels emplaçaments de concentració dels seguidors blaugrana, passant per un missatge implícit de contundència davant la minoria d'esvalotadors i que es concreta en el fet que l'Ajuntament es personarà com a acusació particular en els judicis contra els detinguts per haver causat destrosses. «S'han arribat a buidar papereres i a retirar sacs de runa», va apuntar davant una pregunta del president del grup del PP, Alberto Fernández Díaz, que va tornar a reclamar que es restringeixi la venda d'alcohol, i va lamentar la falta de diàleg entre el club i el consistori per preparar unes celebracions que es veien a venir. Escarp va desmentir aquest últim retret i va assegurar que el bipartit ha treballat «des de febrer» amb la directiva del Barça. Més enllà de la polèmica sobre els actes vandàlics, els grups polítics també es van rendir als èxits de l'equip de Josep Guardiola i van aprovar una declaració institucional en què el felicitaven per la seva «humilitat, esforç i treball continuat, contribuint a la generació d'il·lusió col·lectiva tant a Barcelona com a Catalunya».

La ciutat del Barça

A un responsable del govern municipal ahir se li va demanar que destinés una patrulla de la guàrdia urbana als carrers que envolten el Camp Nou perquè aturi els conductors que, des de fa setmanes, fan sonar els clàxons dels vehicles a altes hores de la matinada i incompleixen diverses normatives de trànsit, cíviques i sobre sorolls. No es tracta que els multin, sinó només de recordar-los que circulen dins de la trama urbana i que desperten la gent que dorm. La resposta del regidor va ser negativa, ja que va argumentar que els incívics «encara plantarien cara als agents». Tres conclusions: la guàrdia urbana està al servei d'una part dels barcelonins, no de tots; la legislació s'aplica o no en funció de l'interès conjuntural, i a la nostra ciutat, en el dia d'avui, mana el Barça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona
transports

15 milions i dos mesos de talls per arreglar el robatori de coure

barcelona
societat

Detinguts tres homes que cultivaven més de 3.100 plantes de marihuana a Tivissa

Barcelona

Condemnen els membres d’una xarxa de prostitució a diverses penes presó

barcelona
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona