Administracions

administració pública

El govern torroellenc investiga acusacions greus i amenaces

L'exgerent, Sergi Baulida, per una banda, i la junta de personal i el comitè d'empresa, per l'altra, s'acusen mútuament

Els treballadors, representants sindicals, estudien portar Baulida als jutjats

L'equip de govern de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, comandat per CiU, està investigant diverses denúncies d'irregularitats que han fet públiques diversos treballadors municipals. L'Ajuntament ja ha demanat a ambdues parts, l'exgerent i actual tècnic municipal econòmic, Sergi Baulida, per una banda, i els integrants de la junta de personal i el comitè d'empresa, per l'altra, que “justifiquin les acusacions”, segons va afirmar ahir l'alcalde, Jordi Cordón. Ara està pendent que es reuneixi el govern per “decidir quines accions s'han d'emprendre”, hi va afegir l'alcalde, conscient que només tracten les acusacions relacionades amb l'Ajuntament, no pas temes personals.

Les acusacions tenen l'origen en la mala relació ara fa uns tres anys a Intervenció entre Baulida, que era l'interventor, i la treballadora i sindicalista Maria Batlle, que, gràcies a la mediació del primer davant l'alcalde Joan Margall, va ser traslladada a Urbanisme. D'altra banda, van anar sorgint també problemes amb membres de la policia i la brigada municipal. Per això, quan aquest estiu el nou govern va decidir suprimir el càrrec de gerent, la junta de personal i el comitè, on es troben Maria Batlle i el sergent Ferran Monroy, que és el president de la junta, van transmetre a l'alcalde un escrit en què li exposaven que una desena de treballadors municipals havien rebut alguna “amenaça i/o insult” de l'exgerent.

En saber-ho Baulida, aquest va aprofitar el correu electrònic intern per criticar durament alguns treballadors, explicant irregularitats, amb exemples, dels sindicalistes, policies i gent de la brigada.

En aquesta situació, el govern no ha tingut més remei que obrir un expedient informatiu per mirar d'aclarir la situació de confrontació, personal i professional, entre treballadors. La junta de personal va presentar una sèrie de documentació que inculpa Baulida en diverses irregularitats i pressions a tècnics. Baulida, per la seva banda, va presentar dilluns, darrer dia, una relació de totes les seves acusacions, amb el títol d'informe Brubaker, que ja portava en el ple de l'eliminació del càrrec de gerent, el 4 d'agost passat. Les acusacions de Baulida, però, ja han estat recollides pels afectats amb la idea de portar la qüestió als jutjats. “La setmana vinent ho portem als tribunals”, va afirmar Monroy. “És un tema més de caire personal que professional”, va sentenciar Cordón.

ELS PROTAGONISTES

No entenem per què ha esclatat ara, ja que és de mandats anteriors. Ens reunirem i decidirem
Jordi Cordón
alcalde de torroella
El sentit del deure, un cop perdut el llast de ser càrrec de confiança, m'obliga a denunciar
Sergi Baulida
exgerent i ASSESSOR ECONÒMIC
Aniré al jutjat perquè ho demostri o si no que sigui conseqüent
Vicenç Montero
cap de la policia local
M'ha sorprès tot molt negativament. No sé què ha passat els darrers mesos
Josep Maria Rufí
exalcalde i portaveu d'erc

Un informe ple de ‘draps bruts' i presumptes delictes

El demolidor informe Brubaker inclou un centenar llarg de planes en què Baulida denuncia un seguit de tractes de favor, nepotismes, abusos de poder i fins i tot presumptes delictes –prevaricació, falsedat documental, estafes a l'erari públic o encobriment– que el funcionari instructor de la investigació municipal haurà de contrastar amb una relació confidencial de fins a 42 testimonis que l'exgerent ha adjuntat en un sobre que custodia el secretari municipal. Entre les acusacions més fàcilment contrastables, per exemple, Baulida detalla que un membre del cos de la policia va accedir-hi sense tenir el graduat escolar, però també n'hi ha d'altres –“fer servir el Golf de la policia local per anar de festa”– que només es podran provar si algun altre agent ho corrobora. Quan Baulida tenia l'informe a mig redactar però ja havia anunciat que el preparava, fa dues setmanes, es va trobar el cotxe pintat en un pàrquing del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.