Administracions

Vilanova i la Geltrú

Aprimaran l'ens

El govern local (CiU) estudia donar en concessió serveis municipals per equilibrar les arques

Reduiran d'un 15% la despesa

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va anunciar poc abans de tancar l'any que el govern local (CiU) està treballant en un pla de xoc per redreçar les finances locals que preveuen la reducció de la despesa corrent al voltant del 15%; la reducció d'un 10% de les transferències, i la congelació dels sous dels treballadors, per millorar el problema de “liquiditat i tresoreria que té l'Ajuntament”. Lloveras i el regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, van explicar que a hores d'ara encara hi ha un desequilibri financer anual de quatre milions d'euros i s'estudien fórmules per redreçar la situació, com ara donar en concessió serveis municipals.

Aquest és el darrer d'una sèrie de missatges dirigits a restablir l'estabilitat d'unes arques que experimenten, des de fa mesos, tensions importants de liquiditat, tal com demostren les dades econòmiques: el consistori vilanoví té un deute acumulat de prop de 112 milions d'euros, dels quals uns 63,4 milions d'euros s han de ser per als bancs, i 24,7 milions d'euros, per als proveïdors. Segons fonts municipals, l'objectiu és poder tancar els propers dies un acord per començar a aplicar el pla de xoc i restablir la confiança e el govern, ara malmesa. El fet que CiU governi en minoria dificulta encara més la negociació sobre els comptes municipals.

Una de les primeres actuacions, potser la més sonada, va ser l'anunci de retallades en personal de l'empresa municipal Pivsam, dedicada a l'àmbit immobiliari. La societat acumula un deute de 27,5 milions d'euros i, per mantenir-la, CiU va plantejar l'acomiadament de cinc treballadors d'un total de 15. Finalment, però, Ajuntament i CCOO van arribar a un acord per evitar la reducció de la plantilla –l'únic càrrec que s'amortitzarà és el del gerent–: els treballadors han acceptat un ERO temporal de 180 dies i una rebaixa salarial de tota la plantilla, dues mesures que suposaran un estalvi de 375.000 euros l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona