Administracions

Terrassa

Molts ajustos per concretar

El desconeixement de les directrius estatals i de la continuïtat d'algunes subvencions coincideix amb la negociació del conveni

Es planteja no cobrir baixes ni jubilacions, no pagar hores extres i integrar empreses

El regidor de Recursos Humans de l'Ajuntament de Terrassa, Alfredo Vega, no vol avançar gaires mesures d'estalvi concretes perquè “encara no està tancada la proposta de pressupostos i primer l'ha de conèixer l'oposició”. Tot i això, té clar que la línia a seguir és la de “revisar tota la cartera de serveis” a partir d'“una flexibilitat i una organització més grans”. Entre les solucions previstes n'hi ha una ja proposada per un dels regidors d'Hisenda de l'època de Manuel Royes: integrar les empreses municipals i patronats. Aquest fet, segons Juan Carlos Jiménez, secretari general de la secció sindical de CCOO, “podria suposar acomiadaments en el cas que es puguin detectar duplicitats de places”. També s'ha obert el debat sobre si el canal de televisió o la ràdio municipal seguiran amb el mateix format, tot i que el regidor no vol “provocar alertes fins que s'aprovi el pressupost”.

Per Vega, l'objectiu prioritari és “preservar els serveis bàsics”, en concret els que fan referència a l'atenció social, la creació d'ocupació i el desenvolupament de l'economia local. És en aquest context que defensa l'esforç fiscal de la ciutadania com a garantia per fer realitat la voluntat de mantenir el nombre màxim de treballadors. Per aconseguir-ho, entén que la millor fórmula és no cobrir ni baixes ni jubilacions, a banda que les hores extres es recuperin amb temps i no amb diners. Els sindicats coincideixen força amb aquests arguments, per bé que hi introdueixen matisos per tal que no decaigui la qualitat. Segons CCOO i la UGT, la retallada prevista en personal serà de dos milions, i Jiménez apunta que aquesta quantitat es podria aconseguir sense necessitat d'acomiadaments. Entre les mesures que recomana aplicar hi ha “treure la partida de formació, posar els directors de servei dins del conveni, i eliminar la gratuïtat dels bitlletes de bus per a la gent gran”.

Vega reconeix estar en mans dels possibles ajustos de Rajoy i, per tant, el pressupost que s'ha d'aprovar inicialment a finals de gener intentarà ajustar-se a la pitjor situació: “Tal com estan les coses, ser un xic pessimista crec que és ser realista.” “Com que hi ha les eleccions andaluses pel mig, potser no coneixerem les mesures fins al març, i en cap cas podem perdre tres mesos”, explica. Amb aquesta afirmació s'entreveu que hi podria haver ajustaments salarials, més encara si es té present que el conveni, que caduca el dia 31, ja ha estat denunciat pel consistori: “Les actuals circumstàncies no tenen res a veure amb les del 2008.” Tot i que els sindicats UGT, CCOO i SALT –però no el de policies– eren partidaris d'una pròrroga, Vega es mostra convençut de la necessitat de renovar el marc laboral: “El que volem és poder pagar els treballadors i donar un bon servei.” De moment, 22 de les 139 persones que van acabar contracte dissabte no han estat renovades, i només 6 recuperaran la feina si es renoven les subvencions.

Primers acomiadats
Els sindicats lamenten haver conegut les primeres liquidacions de contracte abans d'iniciar les negociacions. Són 22 dels 139 empleats que quedaven desvinculats a final d'any o que depenien de subvencions. Recursos humans, però, els va dir que ha renovat 117 persones, amb contractes de 3 mesos per als reforços de servei; de 3 a 6 mesos per als substituts de titular amb plaça, i d'un temps màxim d'un any per a qui depèn d'una subvenció. La voluntat és que tota la plantilla fixa segueixi, però el pressupost del 2012 tindrà l'última paraula.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona