El Parc Natural de l'Alt Pirineu apropa al territori els escolars de secundària del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell

Per a la sortida sobre el terreny, s'ha elaborat específicament un quadern de camp on l'alumne treballa els conceptes que anirà adquirint sobre el Parc. Així, l'alumne reflexiona i aprèn conceptes destacats sobre el clima, la vegetació, la fauna, els usos del territori, el patrimoni cultural, els usos tradicionals i la conservació del Parc.

Aquest Programa d'educació ambiental va ser concedit a l'empresa Aubèrria, natura i patrimoni dins la convocatòria d'ajuts del Parc Natural de l'Alt Pirineu d'aquest any 2009. Aquest Programa està adreçat als alumnes d'ensenyament secundari del territori del Parc, i té com a objectiu apropar i millorar el grau de coneixement de la població escolar sobre aquest espai natural.

La sortida s'inicia a Rubió, el poble més alt habitat de Catalunya, i consisteix en una excursió de tres quilòmetres. Sobre el terreny s'ensenya als nens a saber quins animals l'habiten, pel rastre que aquests deixen, ja siguin petjades o excrements, perquè és difícil poder-los veure anant amb grup. També se'ls expliquen les característiques de la construcció tradicional de la zona, amb pedra vermella i parets de pedra seca. Els elements derivats de l'activitat ramadera també tenen cabuda dins del treball de camp, així com la flora i molts altres aspectes del parc. Tot plegat perquè com indica Núria Tomàs, biòloga i guia d'aquestes sortides, «els nens sàpiguen que tenen a casa seva i sobretot aprenguin a valorar-ho».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Netegen la piscina de Vallparadís per arreglar les fuites del vas i repararan el paviment exterior

TERRASSA
Societat

L’Ajuntament de Badalona posa punts d’informació sobre drogues a les Festes de Maig

TURISME

Bandera blava per a 95 platges i 23 ports catalans

BARCELONA
SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA
societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona