La Fira de Sant Lluc d'Olot incorpora la màgia
Amb el lema ‘El Sastres té màgia', ha programat un seguit de tallers i actuacions per apropar aquest món als visitants
Inclou les propostes tradicionals del bestiar i del dibuix i molts actes
La Fira de Sant Lluc d'Olot ha perviscut 701 anys perquè ha sabut trobar el punt d'equilibri just entre una fira de bestiar i el mercat que l'ha envoltat i les noves propostes. Per a l'edició d'aquest any, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 18 d'aquest mes d'octubre, la màgia és la principal novetat. Amb el lema El Sastres té màgia, el carrer que du aquest nom deixa la proposta Segueix el fil, que durant uns quants anys ha servit per connectar amb el passat, en què la indústria tèxtil va ser un dels principals actius de l'economia olotina, i es convertirà per dos dies en aparador de mags. El Mag Nani, a qui l'Ajuntament d'Olot ha encarregat l'organització, ha explicat que hi haurà tallers de màgia per grups d'edats –també per a adults–, actuacions, espectacles de carrer a càrrec de mags joves i un espai on tothom qui vulgui podrà fer-se una selfie amb o sense mags.
El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, va remarcar que la Fira de Sant Lluc d'Olot és la fira de tardor de la capital garrotxina i va detallar que per als dies 15 i 16, coincidint amb el cap de setmana anterior a la diada del sant, s'han programat més d'un centenar d'activitats gratuïtes i en diversos espais del centre.
Vayreda ha destacat l'espai de màgia que s'ha organitzat al carrer dels Sastres; el nou espai de l'Olot Dibuixa, que es munta a la plaça del Teatre amb una vintena d'artefactes que tothom qui vulgui podrà dibuixar; la desfilada de vestits de paper a càrrec del museu de Mollerussa i del grup de cosidores de Sant Miquel, i la diada castellera de Sant Lluc, amb la colla amfitriona dels Xerrics, amb els castellers de Figueres i de Santa Cristina d'Aro com a convidats. El mateix regidor hi ha afegit propostes destacades en l'àmbit cultural, com ara el concert de música dels Beatles per al públic infantil que han organitzat l'associació Fent Amics Nostàlgics dels Seixanta i Rialles, i la programació teatral, en què destaca l'obra Caiguts del cel, amb Emma Vilarasau i Jordi Bosch.
De la resta de la programació, destaca l'oferta d'activitats artístiques que té com a eix la Fira del Dibuix, i que inclou mappings, la tercera edició de la Fira del Petit Dibuix i, entre moltes altres coses, un recorregut per dibuixar sobre el terreny diversos espais de la ciutat. La Fira del Dibuix, que arriba a la seixanta-unena edició, se celebra el dia 18, juntament amb la Fira Ramadera. Són dos dels actes més tradicionals i sempre se celebren per aquesta diada, s'escaigui o no en festiu.
De la Fira Ramadera, Josep Maria Ginebreda, de l'organització, n'ha destacat que és tot un èxit que la gent del sector l'hagi preservat durant 701 anys. “És un acte del passat, quan l'activitat agrària tenia un pes important en l'economia local, però la participació dels professionals del sector demostra que és un acte de present i de futur”, ha indicat.
L'alcalde, Josep Maria Corominas, ha remarcat que la Fira de Sant Lluc serà una gran festa i ha fet una crida a la participació tant dels garrotxins com dels forans. Tot a punt, doncs, perquè el centre d'Olot bulli una altra vegada amb Sant Lluc.