Societat

Oci

Sort celebra aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de Tardor

Durant dos dies, els visitants poden passejar per la fira i gaudir de les propostes culturals, gastronòmiques i d'oci

La mostra d'ovella xisqueta –una varietat ovina molt antiga i que ha evolucionat poc– és un dels grans reclams de la Fira de Tardor de Sort, que s'obrirà demà, dissabte. A més de ballades populars, exposicions, animació infantil, tastos, tallers, la X Trobada de Músics Pallaresos i la mostra d'empreses i entitats, el cap de setmana portarà a la localitat el 7è Concurs de Ratafia i la XII Mostra d'Ovella Xisqueta.

Dissabte a la tarda tindrà lloc el ja tradicional concurs de ratafia, en què s'escollirà el millor licor del certamen. I a la nit, els d'Improsia Teatre ens portaran una proposta amb molt d'humor al Cinema Teatre Els Til·lers.

Reprenent l'origen ramader de la fira, i amb l'objectiu de mostrar els productes i tradicions pallareses, diumenge al matí, al parc del Riuet, tindrà lloc la demostració de costums tradicionals de pasturatge (que consistirà a esquellar un ramat d'ovelles amb crestons). Aquest any també tindrà lloc el concurs nacional d'ovella xisqueta, organitzat per l'Associació Catalana de Criadors d'Oví de Raça Xisqueta, amb el suport de l'Ajuntament de Sort i el Parc Natural de l'Alt Pirineu, un concurs que es consolida enguany celebrant la seva segona edició i que atorgarà el premi a l'explotació que presenti la millor mostra de raça xisqueta.

Al llarg de tot el cap de setmana hi haurà tastos de cervesa i de plats d'ovella xisqueta, concerts de música en viu i danses populars a la plaça de Sant Eloi, productes artesans al carrer Francesc Moragues i pel carrer Major, automoció i maquinària agrícola, una fira de productes km 0 i d'entitats al llarg de l'avinguda Comtes de Pallars i l'Espai Actiu SkiPallars per als els més petits.

Per la seva banda, l'associació cultural de joves de Sort Els Esmolets organitzen per dissabte un taller infantil de capgrossos, que diumenge seran els protagonistes de la cercavila que donarà pas a l'inici de la mostra i el concurs d'ovella xisqueta.

La Fira

5 i 6 de novembre



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia