Societat

Amer nomenarà dimecres Puigdemont fill predilecte

L'Ajuntament combinarà els actes institucionals amb les activitats festives que se celebren a partir de dimecres, coincidint amb les Festes de l'Aniversari de la vila i la Fira de Sant Martí

La vila d'Amer enceta aquesta setmana els preparatius per a una de les seves festes més emblemàtiques, la de l'Aniversari, que aquest any, a més, els veïns viuran amb més intensitat, ja que un dels actes centrals serà el nomenament del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com a fill predilecte de la vila (d'on és originari), en el ple de dimecres, dia 9, a les 7 de la tarda. En concret, en el ple només hi haurà dos punts, com va explicar el tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica Salvador Clarà (ERC): la distinció de Puigdemont com a fill predilecte, i l'atorgament de la medalla d'or del municipi. Aquesta distinció ja la va anunciar l'alcaldessa, Maria Rosa Vila (PDC), en el ple del mes de setembre. Vila va exposar que es tracta d'un acte de gratitud “pel temps que dedica a dur el poble català cap a la independència”. Continuarà al ple la missa, al monestir de Santa Maria d'Amer, pel 1.067 aniversari de la vila.

Els actes menys solemnes i festius començaran, però, divendres dia 11, amb moltes activitats organitzades per l'Ajuntament i amb apunts molt destacats. Un serà dissabte, a les 12 del migdia, amb les xerrades sobre productes autòctons de la vall d'Amer. Entre aquests productes hi ha la vinya, amb Joan Rocasalva (Vinyes Senyoriu Rocasalva) que presentarà una edició de 50 ampolles enumerades a mà i etiquetades amb la inscripció President 130”, dedicat a la visita a Amer de Puigdemont (130è president de la Generalitat de Catalunya).

Una imatge insòlita serà la que oferiran diumenge 13 (per la Fira de Sant Martí), una concentració de moters independentistes, que vindran de diferents punts de Catalunya per fer una escorta més que peculiar al president Puigdemont, que es preveu que passi bona part del diumenge al seu poble natal. El concurs de torradors de castanyes, que arriba a la 25a edició, no podria tenir un visitant més il·lustre, ja que Puigdemont serà l'encarregat de lliurar-ne els premis. L'acte de proclamació del president de la Generalitat com a fill predilecte serà a 2/4 de 4 de la tarda, a l'església del Monestir, i es podrà seguir en directe des del Casal. Durant tot el cap de setmana hi haurà activitats variades per a tots els públics, i una altra també relacionada amb el nou fill predilecte d'Amer, ja que els autors dels llibres que s'han escrit sobre Carles Puigdemont seran a la plaça de la Vila diumenge a les 12 del migdia per signar els llibres.

LA XIFRA

130
és el nombre de president de la Generalitat de Carles Puigdemont, i les vinyes Rocasalva li dediquen 50 ampolles.

LA DATA

9/11/2016
és el dia
que se celebrarà el ple extraordinari per fer fill predilecte Carles Puigdemont.

LA FRASE

Aquest any tenim unes festes de l'Aniversari amb un programa molt potent
Salvador Clarà
regidor de promoció econòmica


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia