Tastets de productes locals i de temporada, a Amer
Amb motiu de la Fira de Sant Martí i de la proclamació de Carles Puigdemont com a fill predilecte de la vila, es farà un Dinar Tast amb la participació de col·lectius de cuina i de comerços de la vila
La Fira de Sant Martí que se celebra a Amer aquest diumenge és el marc de nombroses activitats entre les quals hi ha el Dinar Tast Amer, en què s'oferiran degustacions de productes de temporada i típics de la vila. En el Dinar Tast Amer, hi participaran alguns establiments locals a més de l'Ateneu de la Dona de Vilablareix, La Cuina de Sils i Les Cuineres de Salt, que oferiran degustacions de productes de temporada. Entre els establiments locals que hi participen hi ha la Pastisseria Puigdemont, Mels Can Lari, Tasta'ns que Repetiràs (Ca l'Albert i La Granja) i Embotits Artesanals J. Soler, a més de restaurants i comerços d'Amer.
Aprofitant la inauguració del Dinar Tast Amer pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que diumenge serà proclamat fill predilecte d'Amer, un grup d'amerencs presentarà Amer amb molt de gust. Es tracta d'un grup de cuina que s'està formant a través dels tallers que des de l'any passat l'Ajuntament organitza a través de l'empresa Alimenta. Aquest grup, segons van explicar ahir els propietaris d'Alimenta, Carme Ferrés i Màrius Fuertes, elaborarà tres receptes –crema de carbassa, estofat de vedella amb castanyes i pomes al vi– que també es podran tastar en el Dinar Tast Amer.
El Dinar Tast Amer es farà a la plaça de la Vila i l'organitza l'empresa Incatis. Les parades de tast se situaran al centre de la plaça, on també s'instal·laran taules i cadires perquè els assistents puguin quedar-s'hi a menjar. El sistema de tastets funciona a través de tiquets –a 1 euro cada tiquet–.
Al voltant de la plaça, s'hi instal·laran altres parades d'establiments locals i s'hi faran diferents tallers i demostracions de melmelades, pa, confitats de bitxos i bròquil i sabó, entre d'altres.