Societat

Es busca nau per a marihuana

Es comencen a desvelar detalls de la troballa de dues naus amb més de 3.600 plantes a Avià

Un agent immobiliari de la comarca assegura haver tingut un client que buscava una nau per cultivar-n'hi

Avià ha estat fins fa poques setmanes la base d'una de les plantacions de marihuana més grans de Catalunya. El 21 de novembre els Mossos d'Esquadra hi van detenir set persones, de nacionalitat espanyola i d'entre dinou i seixanta anys, com a presumptes implicades en el cultiu de més de 3.600 plantes en dues naus de Graugés. Se les acusa d'un delicte contra la salut pública.

Dos dels set detinguts eren d'Avià; un altre era de l'Espunyola; tres, de Terrassa; i un, de Badalona. Tots ells van ser detinguts el mateix dilluns en diferents punts de la comarca i van aconseguir la llibertat condicional al cap de dos dies, després que així ho va decretar el jutge. Alguns dels detinguts eren els propietaris de la nau, d'altres s'encarregaven del cultiu i d'altres, de la distribució.

El desmantellament d'aquest gran niu de marihuana ha donat la volta a la comarca les darreres setmanes. Una immobiliària consultada per aquest diari ha admès haver tingut un client que buscava un espai per a aquest tipus de plantació. Segons l'agent immobiliari, el comprador es va adreçar a l'oficina fa uns mesos a la recerca d'un espai on poder iniciar el cultiu. “M'ho va explicar sense embuts i, fins i tot, em va suggerir que participés en el negoci”, ha assegurat.

Mig milió en beneficis

El client de la immobiliària va arribar a parlar de xifres a l'agent immobiliari. Segons assegura aquest últim, li va proposar un benefici mensual de 1.500 euros per cada cent plantes cultivades.

Si agafem aquestes dades com a referència i les apliquem a les més de 3.600 plantes que es cultivaven a les naus de Graugés, els beneficis serien de prop de mig milió d'euros anuals. Ara bé, s'entén que aquests 1.500 euros només serien la petita part de benefici que pertocaria a l'agent immobiliari, de manera que els guanys obtinguts per la plantació de Graugés podrien ser molt més grans. De fet, altres veus asseguren que els 1.500 euros de benefici mensual podrien correspondre al cultiu de només vint plantes, la qual cosa elevaria el negoci a unes quantitats desorbitades. Una autèntica fortuna feta gràcies a una de les majors il·legalitats que s'han descobert a la Catalunya central els darrers anys.

L'agent immobiliari no s'ha atrevit a relacionar l'oferta que va rebre fa uns mesos amb el desmantellament de la plantació de Graugés. El que queda clar és que el negoci de la marihuana no passa desapercebut al Berguedà.

LA DADA

7
persones
van ser detingudes a finals de novembre com a presumptes implicades en el cultiu de 3.600 plantes a Avià

LA XIFRA

1.500
euros
és el benefici mensual que es pot obtenir amb només vint plantes de cànem indi; a Avià n'hi havia 3.600

Èxit policial gràcies a un testimoni

Les naus són a la carretera que uneix Graugés i Obiols, en una zona de cases i granges disseminades. Segons ha pogut saber aquest diari, la gent del veïnat feia temps que sospitava de les activitats que es feien dins les naus.

Tal com explica un dels veïns, una de les naus, on suposadament hi havia la major part de la plantació, havia quedat pràcticament sense cap porta ni finestra en els darrers mesos, ja que els encarregats del cultiu les havien tapiat. Tot plegat, doncs, no feia més que despertar sospites entre el veïnat.

Per això, no és estrany que la investigació comencés gràcies a la declaració d'un testimoni. Gràcies a aquesta informació, els Mossos van localitzar una de les naus i, quan hi van entrar per escorcollar-la, van descobrir que n'hi havia una altra, també al terme municipal d'Avià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès