Societat

El Consell troba excepcional el col·lapse de Sant Hilari

El responsable d'Atenció a les Persones diu que el desbordament als serveis socials es resoldrà a curt termini

El govern concedeix 60.000 euros en ajuts per pagar subministraments a la Selva

El Consell Comarcal de la Selva troba excepcional el col·lapse de l'equip de servei bàsic d'atenció social de Sant Hilari Sacalm. El responsable de l'àrea d'Atenció a les Persones del Consell, Joan Busquets, diu que hi ha mesures previstes d'organització i diners. Preveu que el desbordament dels serveis socials de Sant Hilari es resoldrà a curt termini: “Ens hem donat dos mesos amb l'Ajuntament per canviar l'actual situació.”

Mitjançant els pisos de la Generalitat, l'Obra Social La Caixa i la Fundació Família i Benestar Social, Sant Hilari ha rebut molts nous inquilins de lloguer social. “Això ha sobrecarregat la feina habitual”, assenyala Busquets. El Consell no veu altres casos semblants a la Selva, i es fixa com a prioritat atendre les persones dependents i amb mobilitat reduïda.

El Consell dona ajuts personals d'urgència –diu Busquets–. A més, recentment la Generalitat ha concedit 60.000 euros a l'ens selvatà per facilitar el pagament de serveis.

El Consell atén les necessitats de tota la comarca, tret de Blanes i Lloret. En l'àrea hi treballen una cinquantena de persones, incloent-hi disset treballadors socials i tretze educadors socials, i també s'hi inclouen les polítiques d'habitatge.

1.615 intervencions

El regidor de Benestar Social de Sant Hilari, Jordi Moragas (Partit Independent de les Guilleries, PIG), recorda que els serveis socials estan col·lapsats des de fa mesos. “Ara potser s'ha agreujat perquè han arribat adjudicacions de pisos, però d'aquí a dos mesos vindran a l'Ajuntament perquè potser no podran pagar la llum.” El 2016 el personal municipal va fer 1.615 intervencions. Ara té 986 expedients oberts.

LA XIFRA

986
expedients ha obert l'equip de servei bàsic d'atenció social de Sant Hilari. Afecten més de mil persones.

Quatre mesos d'espera per tenir hora i dia

El regidor de Benestar Social de Sant Hilari Sacalm, Jordi Moragas, admet que el període d'espera per tenir hora i dia i ser atès pels serveis socials és de quatre mesos. L'Ajuntament treballa juntament amb el Consell, al qual reclama més eines per fer front a la situació i, fins i tot, més personal. En un comunicat, l'Ajuntament afirmava ahir que està desbordat: “És evident que el món local no pot donar les respostes adequades ni té recursos per fer front a les necessitats bàsiques d'aquestes famílies.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia