La CANC recorda a Montilla que ha de rebutjar el magatzem nuclear

Alcaldes i regidors de la Ribera d'Ebre signen un manifest contra el cementiri

La CANC va donar a conèixer ahir el contingut del burofax que ha enviat al president José Montilla, tot recordant-li que la Generalitat hauria de presentar «les al·legacions que consideri oportunes» per evitar la instal·lació de l'MTC a Catalunya. La coordinadora també anima Montilla a «preservar la credibilitat democràtica» de les institucions catalanes, després de repassar la resolució del Parlament que rebutja la possible instal·lació del magatzem nuclear en qualsevol municipi del país. A més, la CANC assenyala que 112 ajuntaments catalans han rebutjat ja l'MTC que podria instal·lar-se a Ascó, tot representant l'oposició de més de 2,6 milions d'habitants. En aquesta línia, a més dels ajuntaments de l'Ebre i del Camp, i dels set municipis de l'àrea nuclear d'Ascó que ja s'hi han manifestat en contra, durant l'última setmana també han aprovat mocions contra el cementiri nuclear els plens de ciutats com Barcelona o Manresa. També han rebutjat l'arribada de l'MTC 12 consells comarcals, entre els quals hi ha el de la Ribera d'Ebre, així com la Diputació de Lleida.

D'altra banda, la CANC també va denunciar l'actitud «cínica» i el canvi d'estratègia «pervers» de l'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC), que el 2006 va aprovar que només presentaria candidats a l'MTC amb el consens del territori i participació ciutadana. «Ara, veient que el consens social, institucional i polític del territori i del país és totalment contrari, de manera perversa manipula l'opinió pública i menysprea els plenaris de 112 ajuntaments», va remarcar la coordinadora. «Ara, l'AMAC manifesta que només n'hi ha prou amb la decisió d'un sol ajuntament i de l'Estat espanyol per decidir l'emplaçament del cementiri», va afirmar la CANC, que també va acusar l'AMAC de voler imposar la candidatura d'Ascó «a cop de talonari». Finalment, la CANC va detallar que 87 professors i investigadors, 376 alumnes, i 46 membres d'administració i serveis de la URV han signat ja el manifest contra l'MTC.

El PSC de Riudecols evita oposar-s'hi

EL PUNT

El ple de Riudecols va rebutjar una moció contrària al magatzem temporal de residus per a Ascó, segons ha fet públic el grup municipal d'ERC, perquè els tres regidors socialistes que inicialment es van abstenir, després, en veure que la moció de rebuig a l'MTC havia prosperat i l'únic que hi havia votat en contra era l'alcalde, el també socialista Pere Solanellas, van canviar el sentit del seu vot perquè la moció es desestimés. Els republicans han denunciat les incoherències dels socialistes i la maniobra «il·legal» en el ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva