Medi ambient

Els projectes pendents del Pipde

Actualment hi ha diversos projectes del pla integral de protecció del delta de l'Ebre (Pipde) aturats per diversos motius. Alguns només estan pendents de la revisió del ministeri o de la CHE i d'altres s'hauran de refer completament. És el cas de la creació d'una reserva hidrològica als ullals d'Arispe i Panxa, a Amposta. Amb aquest projecte es pretenia utilitzar l'aigua d'aquests ullals, situats molt a prop dels de Baltasar, per millorar la qualitat de l'aigua de la llacuna de l'Encanyissada. Però el projecte, pressupostat en 8,3 milions d'euros, s'haurà de refer per falta d'acord amb els propietaris dels terrenys i la Comunitat de Regants de la Dreta. El de la reestructuració de l'entorn de la Bassa de les Olles a l'Ampolla, valorat en 4.190.000 euros, tampoc no està adjudicat perquè cal que abans la direcció general de Costes el revise. Un altre projecte important que no s'ha adjudicat és el de l'estació de bombeig de la zona del Castell d'Amposta que ha de bombejar 4 m³ d'aigua del riu i portar-la als canals per compensar l'aigua del reg que es portarà a les llacunes per millorar-ne la qualitat. El projecte, pressupostat en 1.520.000 euros, està pendent que la CHE la resolgui.

Pel que fa a projectes executats, com el projecte de recuperació del bosc de ribera i camí natural entre Amposta i Sant Jaume, o el de les zones humides de la Carrova i els Ullals de Campredó, el problema és que Acuamed, l'empresa estatal que els ha executats, encara no n'ha fet la cessió a la Generalitat. «Estem insistint molt en aquest punt, perquè fins que no es faça la cessió no queda clar qui s'ha de fer càrrec del manteniment», manifestava Josep Canicio de la comissió per a la Sostenibilitat,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia