Medi ambient

Regne Unit

Londres avalua tornar a permetre el ‘fracking’ per la crisi energètica

El govern britànic ha demanat un estudi per veure si es podria extreure hidrocarburs amb aquest sistema sense generar sismes

El Regne Unit deixarà de comprar gas i petroli rus a finals d’any

El govern britànic ha anunciat aquest dimarts que ha encarregat un estudi científic per a valorar si el ‘fracking’, una tècnica d’extracció d’hidrocarburs vetada a Anglaterra el 2019 davant el risc que provoqui sismes, podria tornar a dur-se a terme de manera “segura i sostenible”.

El ministre d’Empreses, Energia i Estratègia Industrial, Kwasi Kwarteng, ha afirmat en un comunicat que, a causa de la crisi de subministraments i preus que ha desencadenat la invasió russa d’Ucraïna, és “absolutament correcte” que el Regne Unit explori “totes les possibles fonts d’energia domèstiques”.

Londres deixarà a la fi d’aquest any d’importar petroli rus, que representa el 8% de la seva demanda interna, i estudia vies per a deixar de comprar gas a Moscou, que suposa el 3% del consum.

S’espera que el Govern britànic publiqui aquest dijous la seva estratègia energètica a llarg termini, en la qual pot comprometre’s a eliminar barreres legals per a la instal·lació de parcs eòlics, incrementar el pes de les nuclears i impulsar la producció d’hidrocarburs en la mar del Nord.

Una de les incògnites sobre el futur “mix” energètic britànic és el paper que exercirà la fracturació hidràulica (el ‘fracking’), que es va paralitzar fa prop de tres anys a Anglaterra sobre la base d’un informe de l’Autoritat per a la Transició de la Mar del Nord –un organisme públic que regula el sector del petroli– que alertava de la impossibilitat de predir la probabilitat i magnitud de terratrèmols provocats per explotacions de ‘fracking’.

Aquesta tècnica, en la qual s’injecta aigua, sorra i productes químics a alta pressió en el subsol per a alliberar gas atrapat entre les capes de roca, està també prohibida a Gal·les i Escòcia.

Ara, el Govern britànic ha encarregat un nou estudi al Servei Geològic Britànic perquè determini si en aquests tres anys hi ha hagut algun “nou desenvolupament” tecnològic que permeti reiniciar les extraccions en el subsol “reduint el risc i la magnitud dels esdeveniments sísmics”.

En qualsevol cas, Kwarteng ha ressaltat que l’extracció d’hidrocarburs no convencionals en sòl britànic “no tindria efecte en els preus a curt termini”, atès que passarien diversos anys abans que la indústria comptés amb capacitat produir quantitats suficients per a proveir al mercat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona