Medi ambient

Més de vint morts en el Nadal més gèlid dels EUA

El temporal de neu i fred va a la baixa i ja només afecta aquest diumenge unes 200.000 persones

Encara hi ha problemes als aeroports i a les carreteres

Més de vint persones han mort pel pas de la tempesta hivernal Elliot, que ha impactat en gairebé tot el territori dels Estats Units en plenes festes de Nadal, les més gèlides registrades en el país des de fa dècades. La majoria dels morts han estat en vehicles, a dins de les cases o al carrer.

El temporal, provocat per un front d’aire àrtic, ha començar a amainar aquest diumenge després d’haver deixat al seu pas temperatures sota zero des de Canadà fins a Texas, a més d’intenses nevades i forts vents que han afectats la xarxa elèctrica i a l’aviació.

El servei meteorològic nacional, el National Weather Service (NWS), va pronosticat aquest diumenge de Nadal que el front àrtic “avança lentament cap a l’est mentre es debilita”, deixant encara baixes temperatures i algunes nevades.

“S’espera que les condicions millorin lentament a mesura que el sistema es vagi debilitant. Amb tot, viatjar en aquestes condicions serà extremadament perillós” en algunes zones, ha advertit l’organisme en un comunicat.

Segons l’informe d’aquest diumenge, hi ha encara 190.000 persones que estan sota alerta pel temporal de neu, concentrades a l’estat de Nova York. La vigília de Nadal eren quatre milions d’habitants els afectats per la tempesta. Hi ha prop de 200.000 usuaris sense electricitat.

Almenys 200 milions de persones dels EUA, el 60% de la població, ha estat sota alguna alerta pel clima aquests dies, segons el servei meteorològic. En algunes ciutats de la costa est, fins i tot de Florida, s’han marcat mínimes que no es registraven des del Nadal de 1983.

Els problemes provocats per la borrasca Elliot encara es noten als aeroports dels Estats Units, on s’han cancel·lat 2.800 vols aquest diumenge de Nadal, segons dades del portal de seguiment aeri Flight Aware. Es mantenen tancats els aeroports de Milwaukee (Wisconsin) i de Buffalo (Nova York).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona