Medi ambient

estats units

Els EUA esperen en Any Nou temperatures superiors a la mitjana després del temporal

Dels poc més de 2.800 vols cancel·lats, 2.500 corresponen a la companyia Southwest

Els Estats Units esperen una ràpida pujada de les temperatures de cara a l’Any Nou en el centre, sud i est del país, les zones més afectades pel pas de la gèlida tempesta Elliot, que ha deixat més de mig centenar de morts per Nadal.

No obstant això, el caos aeri dels últims dies persisteix a causa de l’allau de cancel·lacions per part de l’aerolínia Southwest, a la qual el govern federal li ha exigit explicacions.

El servei meteorològic nacional (NWS, en anglès) ha detallat aquest dimecres en un comunicat que el centre i l’est dels Estats Units estan “experimentant un escalfament ràpid” i que s’esperen “temperatures molt per sobre de la mitjana” a la fi de la setmana, en Any Nou.

L’organisme ha pronosticat, per exemple, que en estats com Texas, Oklahoma i Kansas hi haurà mínimes de 15 °C i màximes de 21 °C, 20 graus per sobre de la mitjana en aquesta temporada.

En canvi, encara es registraran nevades i pluges en la meitat occidental del país fruit d’un nou temporal que ha entrat per la costa oest.

La tempesta hivernal Elliot va impactar els EUA la setmana passada amb gèlides temperatures, fortes nevades i vents huracanats, deixant més de cinquanta morts pel fred i els accidents, a més d’1,7 milions de llars sense llum i milers de passatgers en terra que volien retrobar-se amb les seves famílies per la nit de Nadal i Nadal.

Buffalo, en el comtat d’Eire, en el nord-oest de l’estat de Nova York, va ser la zona més afectada pel temporal. El president dels Estats Units, Joe Biden, va decretar allí l’estat d’emergència i les autoritats locals van elevar aquest dimecres a 34 el nombre de morts.

Segueix el caos aeri

El caos aeri del país persisteix aquest dimecres pocs dies abans d’Any Nou per culpa de l’allau de cancel·lacions de Southwest.

Dels poc més de 2.800 vols anul·lats aquest dimecres, 2.500 corresponen a aquesta aerolínia amb seu a Dallas (Texas), segons el registre del portal Flight Aware a les 19.00 GMT.

Els aeroports més afectats pels retards i cancel·lacions són el de Denver (Colorado), el Midway de Chicago (Illinois), el Harry Reid de Las Vegas i el de Baltimore (Maryland), que dona cobertura a la capital estatunidenca, Washington.

El secretari de Transports dels Estats Units, Pete Buttigieg, ha dit avui que Southwest ja no pot utilitzar el temporal com a excusa i li ha exigit que retorni els diners i pagui l’hostalatge dels passatgers que es quedin en terra per les seves cancel·lacions. “Mai he vist una situació de cancel·lacions com aquesta. Això requerirà un esforç extraordinari per part de Southwest i farem un esforç extraordinari per a assegurar-nos que compleixin amb les seves obligacions”, ha asseverat en una entrevista amb la cadena ABC.

Aquestes festivitats nadalenques van ser les més fredes dels últims 40 anys en la meitat est del país, inclòs Florida, conegut com “l’estat del sol”.

La ciutat de Nova York va viure el dia de Nadal una temperatura mínima de 10,5 °C sota zero, una cosa no vista des de 1872. Washington va estar a 10 °C sota zero, el Nadal més fred des de 1983, i els termòmetres en Tampa, a Florida, van baixar dels zero graus, cosa que no ocorria des de 1966.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES