Medi ambient

Enllesteixen el forn caldera de la incineradora de Campdorà

Una empresa italiana preveu acabar l’aparell al febrer

El forn es muntarà a l’estiu i faltaran la turbina i els tancaments de la nau per completar les obres de la planta abans de l’estiu del 2024

L’Ajuntament de Girona ha informat que els treballs de construcció del nou forn caldera de la planta incineradora de Campdorà estan en la recta final i que, en principi, s’acabaran al febrer. Una delegació de l’empresa municipal Tractaments de Residus i d’Aigües Residuals de Girona SA (Trargisa) va visitar fa uns dies les instal·lacions de l’empresa italiana Ruths, a Gènova (Ligúria), que va ser l’adjudicatària de la construcció del forn.

Els dirigents de Ruths preveuen que l’aparell estigui acabat al febrer i pugui ser enviat a Girona. Cal recordar que aquest nou forn caldera substituirà els dos forns que hi havia i que “no complien els nous requisits de qualitat de la combustió”, admet el consistori en una nota de premsa.

Un cop arribi l’aparell, és previst començar les obres paral·leles a la seva instal·lació, com són els fonaments. Serà a l’estiu quan es preveu començar a muntar el forn caldera i a continuació la turbina i la resta de components de la planta, com ara els tancaments de la nova nau, segons havia explicat el director de la planta, Joan Baró. El procés hauria de finalitzar abans de l’estiu del 2024. Posteriorment, es durà a terme la primera prova d’incineració amb residus i els treballs d’optimització de la combustió. La planta està tancada i els residus són derivats a Vacarisses (Vallès Occidental).

El nou forn integrarà una caldera de vapor, de capacitat tèrmica i mecànica igual als dos forns anteriors. Es doblarà la capacitat de cremació i es passarà d’una capacitat de tres tones a l’hora (dels dos antics forns) a sis. L’aparell complirà els últims requisits de la decisió d’execució de la Comissió Europea sobre les millors tècniques disponibles (MTD) per a la incineració, publicats el 2019. El regidor de Sostenibilitat, Martí Terés (Junts), ha destacat que és “l’obra més important dels pròxims anys a Girona i els beneficis seran per a tota la ciutadania”.

Els 38,5 milions de l’ARC

En la millora de la planta de Campdorà, tancada des del 2018 i en obres des de l’octubre del 2020, l’Ajuntament de Girona ha rebut un ajut de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) de 38.510.550,09 euros (IVA inclòs).

Paral·lelament el govern projecta una planta de tractament de l’orgànica i un centre de tractament de residus (CTR), valorats en 42 milions, a tocar de la incineradora.

LA DATA

10.2020
Va ser
el mes que van començar les obres, que haurien d’acabar abans de l’estiu del 2024.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES