Medi ambient

MEDI AMBIENT

La nova depuradora de Pau ja està en fase de proves

Finalitzen les obres de nou centre de depuració d’aigues residuals amb capacitat de 170m3/dia que millorarà la qualitat ambiental del Parc Natural dels Aigüamolls

Ha costat 2,7 milions i es completarà pròximament amb un parc de generació elèctrica solar fotovoltaica

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, i l’alcalde de Pau, Pere Maluquer, acompanyats per altres autoritats, han visitat avui la finalització de les obres de la nova depuradora d’aigües residuals de Pau i Olivars de Pau, a la comarca de l’Alt Empordà. Els treballs ja estan enllestits i actualment en fase de proves per posar en funcionament definitivament la planta.

La nova depuradora de Pau, que substitueix la que actualment està en servei, té una capacitat de 170 m3/dia, amb un tractament biològic d’aeració prolongada amb cambra anòxica i òxica amb recirculació interna, a més de la instal·lació per al tractament de fangs.

La planta, construïda per l’empresa Rubau Tarrés S.A.U i que ha suposat una inversió de 2,7 milions d’euros, té capacitat per assumir les necessitats de sanejament actuals i futures i garantirà el tractament de les aigües fins a l’eliminació de nutrients, aportant al medi una aigua de sortida de bona qualitat. També s’han dut a terme actuacions per a integrar la planta amb el seu entorn.

La depuradora, que està inclosa en l’actual planificació hidrològica suposarà una millora significativa en el tractamentde les aigües residuals generades en el municipi, aportant l’aigua degudament tractada al Riutort i contribuint a la millora mediambiental dels Parc dels Aiguamolls de l’Empordà.

En el marc de les obres de la nova depuradora, s’ha instal·lat d’un parc de generació elèctrica solar fotovoltaica per a autoconsum connectada a la xarxa en baixa tensió interior de la planta, amb una potència total de 40,5 kW.

Actualment hi ha 547 depuradores en servei a Catalunya, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població. Pel que fa la comarca de l’Alt Empordà, hi ha 22 depuradores en servei que donen servei a més del 87% de la població de la comarca. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs