Medi ambient

POLÍTICA

Expedient europeu per la sequera i crítica de l’oposició

L’expedient que la Comissió Europea (CE) ha obert al govern de la Generalitat per haver incomplert el termini per presentar el pla hidrològic de les conques internes per al període 2022-2027 –té previst fer-ho el mes de juny amb mig any de retard– el va aprofitar part de l’oposició per carregar de nou contra la gestió del govern d’Aragonès de la sequera després de la fallida cimera de fa tres setmanes. El PSC i Junts van coincidir a fer-se forts en les crítiques contra l’executiu per “centrifugar” els problemes als ajuntaments quan és el mateix govern el que no compleix els terminis ni aplica les mesures.

Èlia Tortolero (PSC) va lamentar que no s’hagués modificat el decret, reiterant la inacció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i demanant-li que desencallin la inversió de 200 projectes valorats en 43 milions en infraestructures com ara l’abastament d’aigua en alguns pobles i ciutats, com per exemple el d’alta del Baix Camp, el del nou polígon d’Organyà i la millora de la xarxa de Can Carrera de Pineda de Mar.

Però el més dur va ser el portaveu de Junts, Josep Rius, assegurant que el govern “no ha executat ni un euro dels 1.400 que té pressupostats l’ACA” de la planificació fins al 2027 de quan era conseller Damià Calvet. Rius va lamentar que Aragonès hagi agafat les regnes de la sequera “perquè la consellera Jordà no està a l’altura” –va descartar d’entrada la seva reprovació al Parlament– amb uns resultats que “han institucionalitzat la incompetència” en la gestió. Una “incapacitat” que, a parer seu, ha obligat Aragonès a “ressuscitar a correcuita l’acord de claredat” per “tapar la foscor d’un govern incapaç de resoldre els problemes que té el país”.

El portaveu dels comuns, Joan Mena, va qualificar de “molt decebedor” l’expedient a la Generalitat perquè demostra que el govern “estava renunciant a fer planificació ecològica”.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2278970-l-oposicio-censura-el-govern-perque-europa-l-ha-expedientat-per-la-sequera.html

2278970



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia