Medi ambient

meteorologia

Rècord de calor a l’abril en cinc estacions del Pirineu i Ponent

Os de Balaguer, Lladurs, Das, Sasseuva i Bonaigua superen la màxima temperatura mensual dels darrers vint anys

A Ponent s’han superat els 30ºC en diversos sectors

Avui la temperatura màxima ha superat els 30 ºC a moltes zones de les comarques de Ponent, per exemple, a Alcarràs (31,7ºC), a Lleida (31,2ºC) o a Tremp (31,0 ºC) però, a més, cinc estacions de la xarxa XEMA que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) han registrat el rècord de calor en un mes d’abril dels darrers vint anys –des que tenen dades.

Han estat estacions de la Val d’Aran, la Cerdanya, el Solsonès, la Noguera i el Pallars Sobirà. Als 2.266 metres d’alçada de la Bonaigua s’han registrat 15,9 ºC; a 2.228 metres d’alçada a Sasseuva (Val d’Aran) se n’han registrat 16,9ºC mentre a l’aeròdrom de Das (Cerdanya) s’ha arribat a 27,4ºC; a Lladurs (Solsonès) a 28,5ºC; i al Monestir de les Avellanes d’Os de Balaguer (Noguera) a 30,1ºC. Temperatures totes elles superiors a les registrades en un mes d’abril en aquestes mateixes estacions els anys 2005 i 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cop28

El futur climàtic global es discuteix a Dubai

barcelona
societat

S’activa la preemergència i Aragonès veu “a prop” el trasllat d’aigua en vaixell

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel ennuvolat a partir de la tarda amb algunes precipitacions

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

Es constitueix la Taula Estratègica de l’Aeroport de Girona-Costa Brava

GIRONA
CRÒNICA

El “miracle” banyolí de l’equilibri escolar

Cada cop menys papallones

GRANOLLERS
CONSTANTÍ STEFANESCU
COORDINADOR CIENTÍFIC I CO-CREADOR DEL CBMS

“Els naturalistes volen ser a la xarxa”

GRANOLLERS
Societat

Patir racisme en primera persona

BADALONA
gastronomia

Disfrutar: “Si ho haguéssim somiat, no ho hauríem ideat millor”

Barcelona