Medi ambient

La pluja dona una treva als productors de Poma de Girona, Fesols de Santa Pau i de la DO Empordà

Els agricultors confien en mantenir nivells d’altres anys

La pluja dels últims dies ha donat una treva als productors de Denominació d’Origen (DO) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de les comarques gironines. Malgrat que els agricultors estan “preocupats” per la situació, la pluja dels últims dies ha arribat en un moment “clau” per a molts conreus com ara els Fesols de Santa Pau (Garrotxa), la Poma de Girona i les vinyes de l’Empordà, segons informa l’ACN. Ara, l’esperança recau en més pluges els propers dies que ajudaran a “salvar la temporada” i mantenir el nivell de producció d’altres anys. Això podria comportar que el preu no s’enfilés en excés per als consumidors per la falta de producte, més enllà de l’encariment que els suposa l’increment de costos per la inflació.

Els productors de Poma de Girona, Fesols de Santa Pau i de la DO Empordà estan “preocupats” per la sequera que viu Catalunya, tot i que la pluja que ha caigut en els últims dies els ha donat un bri d’esperança a les produccions. El president de la Comissió Tècnica del Consell Regulador de la DO Empordà, Antoni Roig, assegura que l’aigua ha arribat en “un moment clau” perquè és quan les vinyes floreixen. L’arribada de l’aigua en aquest moment permet que la planta pugui créixer i això dona “un respir” als productors de vi.

Roig creu que si es repeteix més episodis de pluja com el que s’ha produït els últims dies ajudarà a tenir una “producció similar a l’habitual” de raïm. Tot i així, Roig recorda que “encara falta molt d’estiu” i és difícil preveure si hi haurà el mateix nivell o no de raïm que en altres veremes.

Pel que fa als productors de Poma de Girona, arriben amb els deures fets i no preveuen que hi hagi una alteració en la recol·lecta de fruita d’aquest any. El president de la IGP, Jaume Armengol, ha recordat que el 2008 hi va haver un altre episodi de sequera que va portar als productors a iniciar un procés d’adaptació. Per això fa vuit anys van començar a implementar el projecte Giroreg, en què s’instal·la un sistema de reg gota a gota i permet optimitzar un 30% l’aigua que es fa servir per regar els camps.

Els productors de fesols de Santa Pau es mostren optimistes i “esperançats” arran de les darreres pluges que han permès fer sembres falses perquè brollin les males herbes. El president de la DOP Fesol de Santa Pau, Lluís Sunyer, explica que d’aquí una setmana sembraran i reconeix que els camps estan “molt bé” per fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA