Medi ambient

medi ambient

Tallada la C-55 a Castellgalí en un tram de 7 quilòmetres per inundacions

Els Bombers reben una cinquantena d’avisos en tres hores per la tempesta, una trentena al Bages

La carretera C-55 està tallada a Castellgalí en un tram de 7 quilòmetres a causa de les inundacions causades per la forta tempesta que assola la zona aquest dijous a la tarda. El trànsit es desvia pel polígon industrial del municipi i la incidència causa retencions des de Manresa en direcció sud i des de Sant Vicenç de Castellet en sentit nord.

D’altra banda, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha alertat que les pluges a la comarca del Bages poden fer créixer sobtadament rius i rieres que travessen municipis d’altres comarques. La carretera c-37, a banda, està tallada en ambdós sentits a Sant Salvador de Guardiola per despreniments. Es fan desviaments per la C-37z.

A banda les pluges també provoquen retards de fins a un quart d’hora als trens de les línies R5 i R50 de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat, a causa de l’acumulació d’aigua a les vies.

L’ACA ha explicat que les pluges “intenses i estàtiques” a la zona del Bages i els Vallesos estan incrementant el cabal dels rius. El Llobregat, a Castellbell i el Vilar, porta un cabal de 113 metres cúbics per segon, afirma la mateixa font. L’ens demana precaució i mantenir el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera.

Inundacions al Bages

En total, els Bombers han rebut 48 avisos per serveis relacionats amb la tempesta que cau aquesta tarda a diferents punts de Catalunya, principalment a les comarques de la Catalunya Central. Més d’una trentena dels serveis s’han dut a terme al Bages. Principalment, ha estat per inundacions i crescudes sobtades de rieres, cap amb conseqüències greus. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 87 trucades aquesta tarda per les fortes pluges. 53 s’han fet des del Bages, 19 des del Maresme i 12 des del Vallès Occidental. Protecció Civil ha activat la fase d’alerta del pla Inuncat.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha explicat que les pluges “intenses i estàtiques” a la zona del Bages i els Vallesos estan incrementant el cabal dels rius. El Llobregat, a Castellbell i el Vilar, porta un cabal de 113 metres cúbics per segon, afirma la mateixa font. L’ens demana precaució i mantenir el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot