Medi ambient

Blanes distribueix 25.000 díptics de bones pràctiques per combatre la sequera

S’han repartit a les llars, i també s’han posat cartells amb el lema ’No Malgastis l’Aigua. És un bé escàs i insubstituïble’

L’Ajuntament de Blanes, en col·laboració amb l’empresa Aigües Blanes S.A., està finalitzant la distribució de díptics amb consells pràctics per combatre la sequera. Està previst que s’hagin distribuït un total de 25.000 fulletons que es presenten amb el lama genèric ’No Malgastis L’Aigua. És un bé escàs i insubstituïble’ i proporcionin directrius essencials per al consum responsable d’aigua.

Aquests materials educatius, dissenyats en coordinació amb la campanya ’Bones Pràctiques’, ofereixen orientació sobre diverses àrees de consum d’aigua, segons manifesta l’Ajuntament a través d’un comunicat. Entre les recomanacions, destaquen les estratègies d’estalvi al lavabo, com dutxar-se en lloc de banyar-se i limitar el temps de dutxa a cinc minuts, ja que cada minut de dutxa pot gastar entre 8 i 15 litres d’aigua. També se subratlla la importància de reparar les fuites d’aigua i utilitzar dispositius reductors de cabdal per les aixetes.

A més, la campanya incita a emprar l’aigua de manera responsable en altres àmbits, com les rentadores i rentaplats, amb la recomanació de carregar els aparells amb càrregues completes per optimitzar el consum. Així mateix, es fomenta la recollida d’aigua de pluja per a tasques com regar les plantes o fregar el terra.

Per conscienciar sobre aquesta qüestió, s’ha distribuït el mateix disseny del díptic als lavabos públics, amb l’objectiu de recordar a tothom la importància de preservar l’aigua potable, especialment en situacions excepcionals com la que viu actualment Blanes, classificat com un municipi en situació d’excepcionalitat pel que fa a l’ús de l’aigua.

La iniciativa, que abasta una àmplia gamma de bones pràctiques, des de l’ús conscient de l’aigua a les tasques de neteja de la llar i el manteniment dels espais exteriors, busca promoure la col·laboració ciutadana en la lluita contra la sequera i la preservació d’aquest recurs fonamental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.