Medi ambient

A Cabrera d’Anoia només tenen aigua durant cinc hores diàries

L’aixeta de les llars de Cabrera d’Anoia fa setmanes que només raja des de les 12 del migdia fins a les 5 de la tarda. La sequera és la principal causa que ha provocat que el pou del qual s’abastien quedés eixut, però també la falta de manteniment prolongat d’una xarxa obsoleta, construïda als anys cinquanta amb fibrociment. El maig passat van començar amb restriccions i, si bé ara ja han construït un pou nou, l’ACA només els permet un límit d’extracció. De moment, ja sumen 500.000 euros en factures de camions cisterna per abastir-se i assenyalen que la solució definitiva serà la connexió a la xarxa ATL, que costarà 1,8 milions. Una plataforma veïnal ha convocat un tall de la C-15 aquest diumenge per denunciar la situació.

El regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Francesc Cirera, ha explicat a l’ACN que l’estat en què es troba la xarxa de captació i subministrament del municipi no és el desitjable. En els darrers anys s’han anat fent algunes actuacions, que intentaven evitar que hi hagués fuites, però no havien arribat a arreglar el problema. De fet, una de les canonades per les quals arribava l’aigua abans de distribuir-la per la xarxa de subministrament estava en un estat “molt precari”, explica Cirera, i tenia moltes fuites. Encara cal substituir-la, però se n’ha construït una de provisional, d’uns cinc quilòmetres amb un desnivell de 200 metres, que passa per la superfície. L’altre punt per intentar solucionar el problema amb l’aigua de manera global és la connexió de Cabrera a la xarxa d’Aigües Ter-Llobregat (ATL). El cost previst per l’obra és d’1,8 milions i la durada, de sis mesos, però encara no tenen assegurat el finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona