Medi ambient

meteorologia

Nou avís de pluja forta al vespre a l’àrea metropolitana

Protecció Civil activa l’alerta del pla Inuncat perquè es poden repetir aiguats torrencials que la passada matinada han deixat més de 40 l/m² en mitja hora a Premià i Llavaneres

La pluja forta que ha afectat aquesta matinada l’àrea metropolitana litoral pot tornar aquest vespre i fins a la mitjanit segons un nou avís de perill alt emès pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). A la tarda s’esperen ruixats al quadrant nord-est que al vespre arribaran al Prepirineu i al litoral central barceloní. La precipitació pot anar acompanyada de tempesta i calamarsa però es preveu entre feble i moderada però, puntualment, podrà ser forta i torrencial. De fet, és al litoral metropolità com ha passat la darrera matinada que es preveu que pugui ser “extremadament abundant”. Davant l’avís meteorològic, Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Inuncat. Cap a la matinada, continuarien els ruixats però s’espera que es moderi la intensitat.

La matinada passada els Bombers han hagut de fer diverses sortides a la costa metropolitana, la més important de les quals ha estat la inundació de la carretera N-II a Santa Susanna (el Maresme) a quarts de quatre de la matinada. Quatre dotacions han hagut de netejar els embornals de la via per drenar l’aigua estancada. Segons informava ACN, la via s’ha hagut de tallar i habilitar un desviament. L’altra via tallada de matinada ha estat la BP-5002 a Vallromanes (el Vallès Oriental) per un despreniment. La via local que uneix Vallès i Maresme s’ha reobert ja a les 5:04 h. segons informava Trànsit mentre que la N-II a Santa Susanna s’ha normalitzat a les 7:20 h. del matí. Els Bombers han atès goteres i algunes inundacions en habitatges sense que hi hagi hagut danys personals a Arenys de Mar, Premià, Cornellà, el Masnou o Cabrera.

Les tempestes nocturnes han caigut en forma de pluja torrencial en alguns punts com Llavaneres i Premià de Mar, on s’han registrat més de 40 l/m² en mitja hora mentre al Prat de Llobregat i a Barcelona Raval se n’han registrat 31 i a Cabrils 21,6.

Les quantitats majors per acumulació des de les 20 h. d’ahir fins a primera hora d’avui s’han registrat a Cabrils (73,7 l/m²), el Prat de Llobregat (58,1 l/m²), ZAL Port de Barcelona (42,2 l/m²) i Barcelona Raval (33,4 l/m²). La naturalesa extremadament local de la tempesta s’evidencia pel fet que l’estació de l’Observatori Fabra de Barcelona no ha registrat pluja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins