Medi ambient

turisme

Gairebé 90.000 visitants als gorgs gironins entre juliol i setembre

Els llocs més concorreguts han estat el riu Brugent (17.900), Albanyà (17.675) i Sadernes (15.138)

Gairebé 90.000 visitants als gorgs i espais fluvials gironins entre juliol i setembre d’enguany. Així ho han indiquen els resultats del dispositiu creat per la Diputació de Girona, a través del servei de Medi Ambient, i la Generalitat de Catalunya per promoure l’ús responsable d’aquests indrets protegits i evitar conductes incíviques. El treball ha englobat els espais situats a Albanyà, Anglès, Camprodon, Bescanó, Bonmatí, Sales de Llierca, Canet d’Adri, Girona, els Hostalets d’en Bas, Riudaura, Sadernes, Salt, Sant Llorenç de la Muga, Sant Privat d’en Bas, Santa Pau, la Vall de Bianya, Vidrà i el riu Brugent (les Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Pallerols). En total, s’han rebut 88.410 visitants entre juliol i mitjans de setembre, i els llocs més concorreguts han estat el riu Brugent (17.900), Albanyà (17.675) i Sadernes (15.138).

Per altra banda, els informadors també han detectat que els dies de més afluència han estat els caps de setmana des del 8 de juliol fins al 20 d’agost, especialment els del mes d’agost. Així mateix, els espais fluvials que han superat més dies la seva capacitat de càrrega han estat els dels municipis de Vidrà, Santa Pau, Camprodon i la Vall de Bianya.

En comparació amb anys anteriors, s’ha constatat que als espais més regulats, ja sigui a través del mètode de reserva prèvia o de pagament d’entrada, com ara el riu Brugent, Sadernes, Santa Pau i Sant Privat d’en Bas, o altres zones amb més presència de cossos de seguretat, com Sant Llorenç de la Muga, la freqüentació es redueix, en contraposició amb d’altres amb poca o nul·la regulació, on la freqüentació augmenta.

Els principals problemes

Pel que fa a les pressions més freqüents que han detectat els informadors ambientals, hi ha l’estacionament de vehicles fora dels espais habilitats, el soroll, l’acumulació de deixalles o el fet de portar gossos deslligats. També s’han detectat de manera generalitzada molèsties degudes a l’organització d’activitats lúdiques i recreatives, com ara pícnics, o festes i celebracions amb menjar i decoracions que acaben abocats al medi, i alguns mals usos donats per casals i campaments propers als espais naturals.

Per la seva banda, la Diputació de Girona ha ofert assessorament en la gestió de l’ús públic en aquests gorgs de rius hiperfreqüentats i n’ha coordinat el dispositiu d’informadors ambientals. La Fundació Emys, com a empresa contractada per la corporació, s’ha encarregat de portar a terme sobre el terreny aquesta coordinació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva