Medi ambient

El Govern manté “permanents converses” amb Transició Ecològica per transportar aigua amb vaixells

El president Aragonès considera que és “imprescindible col·laborar” amb el ministeri per afrontar mesures contra la sequera

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que estant “en permanents converses” amb el ministeri de Transició Ecològica en “mesures d’emergència”, com el proveïment d’aigua en vaixells si convé, però també per les “mesures més estructurals”. En concret, Aragonès ha apuntat, en el seu tercer dia de viatge a Corea del Sud, que l’arribada d’aigua al port de Barcelona, “des de Tarragona però també d’altres llocs”, seria una de les mesures d’emergència que requereix al ministeri. En aquesta línia, Aragonès ha assegurat que és “imprescindible col·laborar” amb el ministeri de Teresa Ribera per trobar solucions i ha indicat que si continua sense ploure “en les properes setmanes, d’aquí a un mes o mes i mig” es podria entrar en emergència per sequera. Segons recull l’ACN, la ministra Ribera ja ha mostrat al conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, la seva disposició a col·laborar en el transport d’aigua amb vaixells si calgués.

Les noves restriccions d’aigua per la fase de preemergència com a conseqüència de la sequera han entrat en vigor aquest dimecres per al sistema Ter Llobregat, que abasta prop de sis milions d’habitants de 202 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona i de Girona. Precisament, segons recullen les agències, aquest dimecres el president s’ha reunit amb directius de Kwater, l’agència del govern coreà que s’encarrega de gestionar l’aigua, amb qui ha volgut “intercanviar experiències” tenint en compte la situació de sequera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia